![]() |
***Cicegin Duasi*** |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ***Cicegin Duasi******Cicegin Duasi*** ***Cicegin Duasi*** Ey bütün çiçeklerin, bütün bitkilerin, yerin göklerin, ve alemlerin rabbi ![]() ![]() ![]() Ben senin yarattigin tohumlardan cansiz bir tohumdum bir zamanlar, Sen bana can verdin ![]() Dualarimi kabul ettin, beni bir çiçek yaptin ![]() Bana kendi diledigin gibi bir sekil verdin, renklerle, desenlerle süsledin yüzümü ![]() Bana bir koku sürdün, koklayani mest eden Güzellerden bir güzel yaptin görenlere gösterdin ![]() Senin verdigin cazibeyle kuslari böcekleri çagirdim kucagima ![]() ![]() ![]() ![]() Dayanamadilar kostular ![]() ![]() ![]() Onlara senin rahmet çesmelerinden serbetler sundum, Senin izninle birbirimize güldük, birbirimize sarildik, el ele kucak kucağa sana şükrettik, seni zikrettik günler boyunca Nice kuşlar nice böceklerle tanıştım böylece ![]() ![]() ![]() Hepsiyle mutlu beraberliklerim oldu ![]() Nihayet bir gün ![]() ![]() ![]() Beni bir mü'min kulun gördü, Yanımdan geçiyordu,beni fark etti, durdu, geri döndü, eğildi yüzüme baktı uzun uzun önce gözleriyle,sonra elleriyle okşadı kokladı kokladı ![]() ![]() ![]() ''Ne güzel yaratılmış! '' dedi sesizce ![]() İste o an niçin var olduğumu anladım ![]() Melekler sardı etrafımızı ansızın, imrenerek seyrettiler olup biteni ![]() ![]() ![]() Görmediği Rabbine görmüş gibi inanan bir insanin yücelisini gördüler ![]() Ve her şeyi en ince ayrıntısıyla kaydettiler ![]() ![]() ![]() Çekilen resimlerde ben de vardım ![]() ![]() ![]() Ey dualara cevap veren Rabbim, Ben cansız bir tohumdum ![]() ![]() ![]() Dualarımı kabul ettin güzel bir çiçek oldum ![]() Senin kudretinle canlandım, Senin sanatınla süslendim,Senin lütfünle güldüm ![]() ![]() ![]() Simdi bir duam daha kaldı mahşere sakladım |
![]() |
![]() |
|