|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cevap, efendimizin, gençe, isteyen, peygamber, sav, verdiği, yapmak, zina |
![]() |
Peygamber Efendimizin (S.A.V.) Zina Yapmak İsteyen Gence Verdiği Cevap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin (S.A.V.) Zina Yapmak İsteyen Gence Verdiği CevapPeygamber efendimizin (S ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimizin (S ![]() ![]() ![]() BİR GÜN Peygamber Aleyhisselam’ın huzuruna bir genç geldi ![]() Sıkıntılı bir hâli vardı ![]() “Ey Alllah’ın Resulü, zina etmem için bana izin ver ![]() ![]() Orada bulunanlar, gencin bu fena isteğinden dolayı, hiddete geldiler ![]() Bazıları onu şiddetle azarlarken, kalkıp ağzını kapatmak için üzerine hücum edenler oldu ![]() Suratına bir tokat aşketmek arzusuyla yerinden fırlayanlar bile vardı ![]() Ancak, o Şefkatli Nebî, bunların hiçbirine izin vermediği gibi, susup genci dinledi ![]() “Böyle bir şeyin senin annenle yapılmasını ister miydin?”Genç: “Anam babam sana feda olsun yâ Resulallah! Elbette istemezdim ![]() Peygamber Aleyhisselam: “Hiçbir insan, annesine böyle bir şey yapılmasını istemez” buyurdu ve: “Peki senin bir kızın olsaydı, ona böyle bir şey yapılmasını ister miydin?” diye sordu ![]() Genç adam bu soruya da: “Canım sana feda ey Allah’ın Resulü, istemezdim ![]() ![]() Peygamber Aleyhisselam: “Hiçbir insan, kızına böyle birşeyin yapılmasını istemez” buyurdu ![]() “Halanla veyahut teyzenle böyle bir şey yapılmasını ister miydin?” dedi ![]() “Hayır yâ Resulallah!” dedi genç ![]() “Bir başkasının kız kardeşinle zina etmesini ister miydin?” dedi Resulallah ![]() “Hayır! hayır, istemezdim!” diye cevap verdi genç ![]() Ve Peygamber Aleyhisselam sözlerini şöyle bitirdi: “Hiç kimse, halasıyla, teyzesiyle, kız kardeşiyle zina edilmesini istemez ![]() “Allah’ım bunun günahını bağışla, kalbini temizle ve namusunu koru ![]() Bazı raviler o gencin, Cüleybib olduğunu söylerler ![]() Kendisi, nefsine hâkim olmakta zorlanan bir genç olarak tanınırdı ve ashab arasında kötü bir şöhreti vardı ![]() Ancak, Resulullah ile aralarında geçen bu olaydan sonra, tertemiz birisi oldu ![]() ![]() Evlendikten az bir zaman sonra da, ilk katıldığı harbde şehit oldu ![]() Söz konusu harbin sonunda Peygamber Aleyhisselam ashabına sordu: “Hiç eksiğiniz var mı?” “Hayır yâ Resulallah, hepimiz tamamız!” dediler ![]() “Ama benim bir eksiğim var” buyurdu Peygamber Aleyhisselam ve Cüleybib’in başucuna giderek: “Cüleybib benden, ben de Cüleybib’denim” buyurdu ![]() |
![]() |
![]() |
|