![]() |
Kainatın Gülünden Çocuk Sevgisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kainatın Gülünden Çocuk SevgisiKainatın Gülünden Çocuk Sevgisi Kainatın Gülünden Çocuk Sevgisi Hz muhammed (sav) çocuk sevgisi peygamberimizin çocuklara ilgisi Her yönü ile hayatlarımıza örnek almamız gereken Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'in çocuklara yaklaşımından örnekler sunacağız ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz'in bütün çocuklara karşı derin bir ilgisi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() • Bir gece evlerinde misafir kaldığı sırada, torunu Hazret-i Hasan -radiyallahu anh- uyanarak su ister ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah Aleyhisselâm: "Hayır, fakat önce o istemişti ![]() ![]() • Peygamberlik vazifesi verildiği yıllarda, insanlar kız çocuklarını diri diri toprağa gömmekteydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şöyle buyurmuştur: "Eğer ben birini üstün tutacak olsaydım, kızları üstün tutardım ![]() Bir Hadis-i şerif'lerinde de mealen, "Eğer bir kimse kız çocuğu olur da onu diri diri gömmezse, hor görmezse ve erkek çocuklarını ona tercih etmezse Allah onu cennete kor ![]() ![]() • Manevi torunu Usame'nin yüzündeki kiri temizlerken bir yandan da onu sevip, "Eğer Usameciğim kız olsaydı onu bir güzel giydirir, takılarla küpelerle de süslerdim ![]() ![]() • Ashab-ı kiram'ın rivayetine göre Medine'li kız çocuklarından birisi elini tuttuğunda, çocuk elini bırakıncaya kadar onunla dolaşırdı ![]() • Kızları ile evlendikten sonra dahi her dertleri ile ilgilenirlerdi ![]() ![]() ![]() • Kız veya erkek bütün çocukları bir çiçek gibi sever, değer verirdi ![]() ![]() ![]() Namazda, secde sırasında küçük torunları sırtlarına çıktığında çocuk kendiliğinden ininceye kadar beklerdi ![]() ![]() • "Çocuğu olan onunla çocuklaşsın ![]() ![]() Koşu yarışı yapan çocukları görunce o da aralarına karışıp onlarla beraber yarışır, kazananı devesinin üzerine alır ve Medine sokaklarında gezdirirdi ![]() • Bir defasında torunu kucağında iken altını ıslatmaya başlayınca, hemen almak isteyen annesine izin vermemiş, çocuğun eziyetinin bitmesini beklemiştir ![]() Çocukların ağlamalarına dayanamazdı ![]() "Kim ağlayan çocuğunu susturuncaya kadar gönlünü alır, hoş davranırsa, Allah da ona cennette memnun olacağı kadar nimet verir" buyurmuşlardı ![]() |
![]() |
![]() |
|