Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çaresi, efendimizi, görmenin, rüyâda

Efendimiz'i Rüyada Görmenin Çaresi Nedir?

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Efendimiz'i Rüyada Görmenin Çaresi Nedir,

Peygamber Efendimiz'i rüyada görmenin şartı, sünnetine uymaktır Sünnetine uyduğu zaman, sünnetine hizmet ettiği zaman, Peygamber Efendimiz'in tavsiyelerini tutup hoşuna gidecek işler yaptığı zaman, Rasûlüllah Efendimiz görünür ona Onları yapmadığı zaman görünmez

Bazen da azarlamak için görünür Yine o da sevgidendir Sevilen bir Müslüman bir günah, hatâ işlediği zaman görünür, azarlamak için "Ben sana darıldım, niye böyle yapıyorsun?" der, kaş çatar O da "Rasûlüllah bana darıldı, ben bu işi bırakayım" der, bırakır Bazen da öyle olur Öyle de olsa yine Rasûlüllah'ı görmek iyi bir şeydir

Onun görülmesi için üç esası söyleyebilirim: Sünnetine sarılmak, kendisine çok salât ü selâm getirmek, ümmetine güzel hizmet etmeğe çalışmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com