![]() |
Rabbin C.C Sana Ne Darıldı, Ne De Seni Bıraktı.. !!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rabbin C.C Sana Ne Darıldı, Ne De Seni Bıraktı.. !!!Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi ![]() Rabbin c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes benden uzak, herkes bana kırgın ,düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz ![]() Yalnızlığınızın karanlık mağarasına şu ayet bir güneş gibi doğuyor: <<< “Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı”(Duha-3) >>> *** Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin!!! Rabbim Celle Celâluhterk etmiyor, kırılmıyor ya, ne gam! ![]() ![]() Bu ne büyük ferahlık değil mi? *** Başınızda ağır bir dert var ![]() ![]() ![]() İşte o an ayet yetişiyor imdada: <<<“Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! ” (İnşirah-5/6) >>> *** Garantiyi veren ALLAH Celle Celâluh!! Hem de ne garanti, her zorlukla beraber bir de kolaylık geleceği “mutlaka” ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor ![]() *** Ayet; kolaylığın zorluk içinde saklı olduğunu, çözümün sorunda gizli olduğunu da fısıldıyor ![]() *** Bu manayı duymuş olan Niyazi Mısri(k ![]() <<< “Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş” >>> *** Maddi sıkıntınız hat safhada ![]() ![]() ![]() ![]() Sıfırı tükettiniz yani ![]() Nasıl ayağa kalkarım düşüncesi içinde boğulurken ayet size yeni bir ümit veriyor: <<< “Eğer yoksulluktan korkarsanız, ALLAH dilerse lütfuyla sizi zengin kılar ![]() Şüphesiz ALLAH hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir ![]() *** Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü ![]() ![]() Çoğu kere Onu nasıl teselli edeceğinizi dahi bilemiyorsunuz ![]() Gerçek ortada iken moral vermeye çalışmak sanki sahte davranmak gibi geliyor size ![]() *** Ciddi bir delil olmalı ki hastanıza siz de inanarak moral verebilesiniz ![]() Kur’an’da ![]() ![]() ![]() Hastalıkların, dertlerin en ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş ![]() Onun hali size dayanak oluyor: Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: <<< “Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona, bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun ![]() *** Ama yine de bazı şeyleri yediremiyorsunuz kendinize ![]() ![]() Ayet el veriyor size: <<< “Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o,hakkınızda hayırlıdır ![]() Olur ki, siz bir şeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır ![]() ![]() ***** Rabbimiz ALLAH Celle Celâluh, Rasülümüz Muhammed(s ![]() ![]() Kitabımız Kur’an, Yolumuz Sırat-ı Müstakim! ![]() ![]() Bizden bahtiyarı yok dünyada! ![]() ![]() Her ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın zafer ve başarı bizim!!! Bunu da kafadan söylemiyoruz, Kur’an konuşuyor: Vel Akıbetü lil Müttakin(Kasas-83) ![]() kıbet(hayırlı son, güzel sonuç) Müttakiler (takvayı kuşananlar, korunanlar, inanca sarılanlar) içindir! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|