![]() |
Efendimizin Şefaati |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendimizin ŞefaatiEfendimizin Şefaati Efendimizin Şefaati Peygamber efendimizin şefaati Sual: Peygamber efendimizin şefaati nasıl olacak? CEVAP Kabirden önce Resulullah efendimiz, üzerinde Cennet elbisesi ile kalkacak ![]() ![]() ![]() Önce, Onun ümmeti, Sırattan geçip Cennete girecektir ![]() ![]() Peygamber efendimizin şefaati şöyle olacak: 1- Makam-ı Mahmud şefaati ile, mahşerde beklemek azabından kurtaracaktır ![]() 2- Çok kimseyi, sorgusuz, sualsiz Cennete sokacaktır ![]() 3- Azap çekmesi gereken müminleri azaptan kurtaracaktır ![]() 4- Günahı çok olan müminleri Cehennemden çıkaracaktır ![]() 5- Sevapla günahı eşit olup, Araf’ta bekleyen kimselerin Cennete gitmelerine şefaat edecektir ![]() 6- Cennete girmiş olanların derecelerinin yükselmesine şefaat edecektir ![]() Şefaat ile hesaptan kurtardığı yetmiş bin kimsenin her birinin şefaatleri ile de, yetmişer bin kişi sorgusuz, sualsiz Cennete girecektir ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki: (Peygamberlerin sonuncusu gibi bir şefaatçi olmasaydı, bu ümmetin günahları kendilerini helak ederdi ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü teâlâ, af ve mağfiret etmeyi sever ![]() ![]() ![]() ![]() İmanlı ölen herkese şefaat İmanını muhafaza ederek ölen herkes şefaate kavuşacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Kıyamette şefaat edeceğim ![]() ![]() ![]() ![]() (Ahirette ilk şefaat eden ve şefaati kabul olan ben olacağım ![]() (Ümmetimden, şirk üzere ölmeyen herkese Allah’ın izni ile şefaat edeceğim ![]() (Kıyamet günü en önce ben şefaat edeceğim ![]() (Her peygamberin, müstecab [kabul olan] bir duası vardır ![]() ![]() (Benden önce hiçbir peygambere verilmeyen beş şeyden biri şefaattir ![]() ![]() (Ümmetimden büyük günah işleyenlere şefaat edeceğim ![]() Peygamber efendimiz, günahkârlara şefaat edeceğini bildirince, Hazret-i Ebüdderda, (İmanı olan hırsız ve zâniler de şefaate kavuşacak mı) diye sual etti, (Evet, onlara da şefaat edeceğim) buyurdu ![]() (Günahı çok olanlara şefaat edeceğim ![]() (Nefslerine aldananlara şefaat edeceğim ![]() (Kıyamette, kum sayısından daha çok kimseye şefaat ederim ![]() (Kıyamette “Ya Rabbi, zerre kadar imanı olanı Cennete koy!” diyeceğim ![]() ![]() (Şefaatime inanmayan kimse, ona kavuşamaz ![]() (Şefaatime en layık olan, bana en çok salevat okuyandır ![]() (Ümmetimden geri kalan olur korkusu ile Cennete girdiğim halde tahtıma oturmam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Rabbin sana [ahirette çeşitli nimetler, şefaat izni] verecek, sen de hoşnut, razı olacaksın) mealindeki Duha suresi beşinci âyet-i kerimesi inince, Resulullah efendimizin, (Ümmetimden bir kişi Cehennemde kalsa razı oldum demem) diye söylediği tefsirlerde bildirilmiştir ![]() Not: Geniş bilgi için, Vehhabilik maddesinde, Şefaat Müslümanlara Vardır bahsinde, Resulullah Efendimizin Şefaati kısmına bakınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|