Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamber Efendimizin Dış KıyafetleriPeygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri nelerdir Peygamber Efendimizin Kıyafetleri Eşa's b Süleyn (ra) anlatıyor:"Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti ki: Bir gün Medine sokaklarında izarımı sürüyerek yürüyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: "İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde sürünmemesi, onun daha temiz kalmasını ve uzun müddet dayanmasını sağlar" diyordu Arkama dönüp baktığımda bu sözleri söyleyenin Resulullah Efendimiz olduğunu gördüm "Seleme b El-Ekva'dan (ra):"Hz Osman, uzunluğu bacaklarının yarısına kadar ulaşan bir izar giyer ve "Arkadaşımın (sahibi), yani Resulullah (sav)'ın izarları da aynen böyleydi" derdi
|
|
Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamber Efendimizin Dış KıyafetleriPeygamber Efendimizin Dış Görünüşü Nasıldı Peygamber Efendimiz’in (asm) dış görünüşü nasıldır? Hz Ali (ra) Peygamber Efendimiz'i anlatırken O’nu (asm) şöyle tavsif ederdi:Ne aşırı derecede uzun, ne de iç içe girmişçesine kısa idi; O, bulunduğu topluluğun orta boylusu idi ![]() Saçları, ne kıvırcık ne de dümdüzdü; hafifçe dalgalı idi ![]() Tombul yüzlü ve yumru yanaklı değildi; yüzünde hafif bir değirmilik vardı Mübarek yüzlerinin rengi kırmızıya çalar şekilde beyazdı![]() Gözleri siyah; kirpikleri sık ve uzundu ![]() Kemiklerinin eklem yerleri ile omuz başları iri yapılı idi ![]() Vücudu tüysüz olup, göğsünden göbeğine doğru inen ince bir tüy şeridi vardı ![]() El ve ayak parmakları kalınca idi ![]() Yürürken, meyilli ve engebeli bir yerde yürürcesine ayaklarını sertçe kaldırırlar (sürümezler) ve adımlarını genişçe atarlardı ![]() Bir kimseye baktıkları zaman, yalnızca başlarını çevirerek değil, bütün vücudları ile o tarafa yönelirlerdi ![]() Sırtında kürekleri arasında “Nübüvvet Mührü” vardı Bu O’nun (asm), peygamberler zincirinin son halkası oluşunun nişanesi idi![]() O (asm) insanların en cömert gönüllüsü, en doğru sözlüsü, en yumuşak tabiatlisi ve en arkadaş canlısı idi ![]() Kendilerini ansızın görenler, O’nun (asm) heybeti karşısında sarsıntı geçirirler; fakat üstün vasıflarını bilerek sohbetinde bulunanlar ise, O’nu (asm) her şeyden çok severlerdi ![]() O’nun (asm) üstünlüklerini ve güzelliklerini tanıtmaya çalışan kimse: “Ben gerek O’ndan (asm) önce, gerek O’ndan (asm) sonra, O’nun (asm) gibi birisini görmedim,” demek suretiyle, O’nu (asm) tanıtma hususundaki aczini ve yetersizliğini itiraf ederdi ![]() Allah'ın salat ve selamı O’nun (asm) üzerine olsun… |
|
|
|