|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aydinlandi, muhammed, mustafa, nurdu, onunla, varlik |
![]() |
O Bir Nurdu , Varlik O'nunla Aydinlandi. Hz. Muhammed Mustafa (S.A. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O Bir Nurdu , Varlik O'nunla Aydinlandi. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.O BİR NURDU , VARLIK O'NUNLA AYDINLANDI O bir nurdu , varlik o'nunla aydinlandi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İhsan Atasoy Allah Resulü Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O nurdu O, bir çekirdekti ![]() ![]() ![]() Âlemler O nurla var oldu; küre küre, sema sema ![]() ![]() ![]() Kâinat O nurdan açıldı; dal dal, yaprak yaprak, çiçek çiçek… Önce Âdem’in alnında parladı ![]() Ta geldi Saadet Asrı’na dayandı ![]() ![]() ![]() Abdullah’ın alnında son kez misafir olan nur, Amine’nin cemalinde cilveleşti ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda nur, sedefini buldu, libasını kuşandı ![]() ![]() Çekirdekle meyve, “iptida ile intiha birleşti ![]() ![]() “Doğdu o saatte ol Sultan-ı Din, Nura gark oldu semavat ü zemin” …Ve “Sen olmasaydın” sırrı tahakkuk etti ![]() O seçilmişti Önce varlıklardan canlılar süzüldü ![]() ![]() ![]() Peygamberlerden ise yalnız ve yalnız bir O seçildi ve bu yüzden adına seçilmiş dendi ![]() O en güzeldi Yüzü dolunay gibiydi ![]() ![]() ![]() Medine kızları, “Talea’l-bedru” ile afakı çınlatırken Yahudi âlim Abdullah ibni Selam ötelerden koşup geldi ![]() ![]() “Vallahi bu yüzde yalan olmaz!” O’nun güzelliğini Hz ![]() ![]() Evet, O güzeller güzeliydi… Ebu Hureyre anlatıyor: “Ben ondan daha güzelini görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O övülmüştü Yerdekiler O’na çok övülmüş (Muhammed) göktekiler O’na en çok övülen (Ahmed) dediler ![]() “Sen Ahmed-i Mahmud-u Muhammed’sin Efendim Hak’tan bize bir ihsan-ı müeyyedsin Efendim” dedi ![]() O mütevekkildi En korkulu anlarda bile sarsılmazdı ![]() ![]() O yüksek bir tevekkülle yalnız Allah’a dayanırdı… O şefkatliydi Savaş bitmiş, esirler alınmış, ganimet dağıtılmaktaydı ![]() ![]() ![]() “Biliyor musunuz, Allah kullarına şu annenin evladına olan şefkatinden daha şefkatlidir!” buyurdu ![]() O elçiydi Arz üstünde durup, Arş-ı Ala’ya el kaldırıp, Mavera’dan aldığı ilahi emirlerle beka yollarını, saadet-i ebediyenin nuranî âlemlerini insanlığın önüne açan bir elçiydi o… “Ey insan kendini oku, âlemi oku, kâinatı oku ![]() ![]() O adildi En çok sevdiği biricik kızı Fatıma’ydı ![]() ![]() Bir gün eşraf, kendinden hırsızlık yapan Fatıma isimli bir kadının affını istediler ![]() ![]() ![]() O cesurdu Bir gece Medine dışından düşman saldırısını andıran sesler işitildi ![]() ![]() ![]() ![]() Kudsi şecaati gereği herkesten önce gitmiş, bakmış ve dönmüştü ![]() O rahmet timsaliydi Medine kavruluyordu ![]() ![]() ![]() “Ya Resulallah, yandık kavrulduk ![]() ![]() Mübarek ellerini kaldırdı ![]() ![]() ![]() Ve rahmet damla damla inmeye başladı ![]() ![]() Yağmur, bir gün, beş gün, tam gelecek cumaya kadar hiç dinmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine aynı sahne ve yine o kalbi dilinde bedevi: “Ya Resulallah, dua et de kesilsin, boğulayazdık!” Mübarek eller yine havada: “Ey Rabbim üzerimize değil, civarımıza yağdır!” Sahabenin gözü yine hurma dalları arasından semaya dikildi ![]() ![]() O rahmetti, rahmet peygamberiydi ![]() O bereket vesilesiydi Hendek Savaşı sırasında Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hanım bir şeyler yap Resulullah çok aç!” “Tamam, ama sakın çok adam çağırıp beni mahcup etme!” Bir koyun kestiler, biraz da arpa ekmeği yapıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Cabir yemek yapmış, hepinizi davet ediyor!” diye ilan etti ![]() Koca ordu Resulullah’ın arkasında Cabir’in evine doğru hareket etti ![]() ![]() ![]() Efendimiz ekmeğin ve yemeğin başına geçti, bereketle dua etti ![]() ![]() O, gayb hazinelerinin sahibi yanında duası makbul ve berekete mazhardı ![]() O azizdi İnsanlar arasından çıkarılmış bir peygamberdi ![]() ![]() ![]() ![]() İbn-i Mersed anlatıyor: “Bir gün huzuruna girmiştim ![]() ![]() ’Efendim, bir yatak temin etsek hasırın üzerine sersek‘ dedim ![]() ’Benimle dünya arasındaki bağ nedir ki? Dünya ile benim misalim, bir ağaç altında gölgelenip, sonra da terk edip giden bir yolcu gibidir ![]() Evet, O bu dünyada aziz bir yolcu idi ![]() O, Hazreti Muhammed Mustafa (s ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim bizleri bu dünya misafirhanesinde onun sünnetine ittibada muvaffak ve ukbada şefaatlerine nail eylesin ![]() Allah Resulü (s ![]() ![]() ![]() Acaba bütün efazıl-ı beni Âdem’i arkasına alıp, arz üstünde durup, Arş-ı Azam’a müteveccihen el kaldırıp dua eden şu şeref-i nev-i insan ve ferid-i kevn ü zaman ve bihakkın fahr-ı kâinat ne istiyor? Bak dinle: Saadet-i ebediye istiyor, beka istiyor, lika istiyor, cennet istiyor ![]() ![]() ![]() Evet, nasıl ki O’nun risaleti şu dar-ı imtihanın açılmasına sebebiyet verdi ![]() ![]() (Risale-i Nur Külliyatı, Sözler, 19 ![]() ![]() MORAL DERGİSİ |
![]() |
![]() |
|