![]() |
Sen Olmasaydın Alemleri Yaratmazdım Ayeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Olmasaydın Alemleri Yaratmazdım AyetiSen Olmasaydın Sen Olmasaydın Alemleri Yaratmazdım Ayeti Sen olmasaydın ![]() Sual: Allahü teâlâ, Peygamber efendimiz için, (Eğer sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım) buyuruyor ![]() CEVAP Âdem aleyhisselam, Arşta gördüğü nurun mahiyetini sual etti ![]() (Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur ![]() ![]() Allahü teâlâ yine buyuruyor ki: (Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin, kabul ederdim ![]() ![]() (Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki: (Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Allahü teâlâ, İbrahim’i halil edindiği gibi beni de halil edindi ![]() Şu halde Peygamber efendimiz hem habibdir, hem halildir ![]() (Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım) kudsi hadisi, Marifetname’nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhani hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13 ![]() ![]() ![]() Mektubatın farisi haşiyesinde, bu hadisin Deylemi’nin Firdevsinde bulunduğu bildirilmektedir ![]() ![]() Mektubat-ı Rabbaninin 3 ![]() ![]() Miracda Allahü teâlâ, Peygamber efendimize, (Senden başka her şeyi senin için yarattım) buyurunca, Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de, (Ben de senden başka her şeyi senin için terk ettim) dedi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sen Olmasaydın Alemleri Yaratmazdım Ayeti |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Olmasaydın Alemleri Yaratmazdım AyetiDR HALUK NURBAKİ YARATILANLARIN EN YÜCESİ, EN ŞEREFLİSİ; GÜZEL ALLAHIMIZIN SEVGİLİSİ, İNSANLIĞI ÖLÜM UYKUSUNDAN UYANDIRAN İLÂHİ SEVDA, KÂİNATIN GÖZBEBEĞİ, FAHR-İ EBEDİSİ, CANIMIZ, SIRRIMIZ, NURUMUZ YÜCE EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA (SAV)… LEVLÂKE LEVLÂK, LEMMÂ HALAKTÜ’L-EFLÂK (Sen olmasaydın, Sen olmasaydın bu âlemleri yaratmazdım) “BEN ALLAH İKEN MELEKLERİMLE BERABER PEYGAMBERİME SALÂT-U SELÂM EDERİM ![]() ![]() (Ahzâb Sûresi, Âyet 56) Bu âyet, Efendimizin ezel sırrını yansıtmaktadır ![]() “SEN NE GÜZEL VE NE YÜCE BİR AHLÂK ÜZERİNDESİN” (Kalem Sûresi, Âyet 4) Bu âyet, Efendimizin asr-ı saadetteki, yani mutluluk çağındaki sırrını açıklar ![]() “BİZ SENİ ÂLEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERDİK” (Enbiyâ Sûresi, Âyet 7) Bu âyet de Efendimizin mutluluk çağından sonsuzluğa kadar yansıyan hikmetini tarif eder ![]() Efendimize öyle çok şeyler borçluyuz ki; bu uğuRda her türlü çabayı sarfedip, anlaşılmazları kavramaya mecburuz ![]() Allah gönüllerimizi Fahr-i Kâinat Efendimizin benzersiz nuru ile aydınlatsın, kendi sırrı ile tanımamızı nasip etsin ![]() Fahr-i Kâinat Efendimizin getirdiği ilkeler, mutluluğun vazgeçilmez anahtarıdır ![]() ![]() ![]() NE ÇARE Kİ, İNSANOĞLU FAHR-İ KÂİNAT EFENDİMİZİN LÜTFEDİP GETİRDİĞİ BU GÜZELLİKLERİ, ZAMAN PERDESİNE ALDANIP, KENDİM KEŞFETTİM SANIR ![]() ÂYET-İ KERİME ÇOK NET, KESİN VE TARTIŞMASIZ BİR MESAJ GETİRMİŞTİR ![]() “BİZ SENİ ÂLEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERDİK” BUYURUYOR… O HALDE, BU RAHMET SIRRI İÇİNDE MELEKLER, CENNET, RUHLAR ÂLEMİ, LEDÜN ÂLEMİ GİBİ FARKLI MEKÂNLAR OLDUĞU GİBİ, EVRENLERİN BİLİNMEZLİĞİNDEKİ TÜM MEKÂNLAR DA DAHİLDİR ![]() EFENDİMİZİN İNSANLIĞA GETİRDİĞİ RAHMET A) İLİM VE ONUN KUTSALLIĞI Yüce Kitabımız, “OKU” emri ve ilmin kutsallığını tebliği ile inzâle başlamıştır ![]() Efendimiz, her vesile ile erkek-kadın her inananın mutlaka okuyup yazmasını emretmiş, âlimin mürekkebini şehidin kanı ile bir tutmuştur ![]() ![]() “İLİM ÇİN’DE DE OLSA GİDİN ÖĞRENİN” “HAKİKAT VE İLİM, MÜSLÜMANIN KAYBOLMUŞ MALIDIR, NEREDE BULURSANIZ ALIN” HadisleriyLe, ilmin evrensellik kavramını ilk defa insanlığa tanıtmıştır ![]() ![]() HİÇ KİMSE EFENDİMİZİN İLMİ HERŞEYDEN ÜSTÜN TUTTUĞU GERÇEĞİNİ İNKÂR EDEMEZ ![]() Düşününüz ki, Efendimizden bin yıl sonra İtalya’da GALİLE “Dünya dönüyor” dediği için idam talebi ile yargılanmıştır ![]() ![]() İslâmiyet’in ilme verdiği önem, Horasanlı Cabir kanalıyla Cebir ilmini, Birûnu kanalıyla Fiziği, İbn-i Sinâ kanalıyla Biyolojiye dayalı Tıbbı doğurmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bahsin anahtarı olan, Efendimizin âlemlere rahmet sırrı içinde kim ilmi kutsal saymış ise, o daha gelişmiştir ![]() “O İNSANA BİLMEDİĞİNİ ÖĞRETTİ” emri ile ilmin bütün insanlara has ilâhi bir nimet olduğunu, beşeriyete yaygınlığını dile getirmektedir ![]() Bugünün dünyasının insanlık adına, şüphesiz en üstün zaferi ilimdir ![]() ![]() ![]() İBN-İ SİNÂ’NIN, kendisinden yedi asır sonra, “KANUNNAME-İ TIP ” isimli eseri Avrupa’ya gelmeseydi, hastahanelerde hastalara hâlâ tütsüler yapılacaktı ![]() Bazı bilim adamları bugünkü ilmin hür ve bağımsız saltanatını fikir cereyanlarıyla ilgili saymak isterler ![]() ![]() Efendimizin âlemlere rahmet sırrı içinde olayları seyretmenin ekzersizini kazanırsak, ilmin 19′ncu asırdaki bunalımlı, patlama devrinden sonra, çağımızda nasıl Allah’a götüren sihirli bir nefes olduğunu sezeriz ![]() ![]() ![]() ![]() Çağımızın, ilim açısından bulunduğu noktada fizik, astrofizik ve biyoloji açısından NEDEN MÜSLÜMAN BİLİM ADAMLARININ SAHNEYE HAKİM OLMADIĞINI DÜŞÜNMEK, kendi kendine sorup durmak, olayları dış yüzünden seyretmenin vazgeçilmez bir yargısıdır ![]() 1- İLİM EFENDİMİZİN SIRRIDIR VE EFENDİMİZ TÜM ÂLEMLERİN, TÜM BEŞERİYETİN RAHMET ANAHTARIDIR ![]() 2- BUGÜNKÜ TEKNOLOJİ VE MEDENİYETİN TEMELİ OLAN FİZİK, MATEMATİK, BİYOLOJİ ANAHTARLARINI BİLİME, HORASANLI ÇABİR, BİRUNİ VE İBNİ SİNÂ HEDİYE ETMİŞTİR… 3- HENÜZ İLMİN MAVERASINDA SON SÖZÜ KİMLER SÖYLEMİŞTİR, YA DA SÖYLEYECEKTİR, O NOKTAYA GELMEDİK ![]() AMA ŞUNU KAVRIYORUZ Kİ, İLMİN MERKEZİNE DOĞRU YAKLAŞTIKÇA, ALLAH ÎMAN, KUR’AN MÛCİZELERİNE HAYRANLIK HIZLA ARTMAKTADIR ![]() YENİDEN KUR’AN MÛCİZESİ BİR KEZ DAHA İHTİŞAMINI GÖSTERECEKTİR ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|