|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
efendimizin, hhz, muhammedin, nasihatleri, öğüdüpeygamber, öğütleri |
![]() |
Hhz. Muhammed'in 21 Öğüdü-Peygamber Efendimizin Öğütleri Nasihatleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hhz. Muhammed'in 21 Öğüdü-Peygamber Efendimizin Öğütleri NasihatleriHz ![]() HHz ![]() Bir gün, bir adam Peygamber Efendimiz’in yanına gelerek, "Size dünya ve ahiretle alakalı soracak sorularım var ![]() ![]() ![]() - İnsanların en zengini olmak istiyorum ![]() - Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun ![]() - İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum ![]() - İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır ![]() ![]() - İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum ![]() - Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun ![]() - İnsanlar içinde Allah’a en yakın, O’nun en has kullarından olmak istiyorum ![]() - Allah’ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah’ın en has kulu olursun ![]() - Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum ![]() - Allah’a, O’nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O’nu görmesen de O seni görüyor ![]() - İmanımı kemale erdirmek istiyorum ![]() - Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer ![]() - Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum ![]() - Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun ![]() - İnsanların en merhametlisi olmak istiyorum ![]() - Önce kendine ve insanlara merhamet et ki; Allah da sana merhamet etsin ![]() - Günahlarımın azalmasını istiyorum ![]() - İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah’a yalvarırsan günahların azalır ![]() - İnsanların en kerimi olmak istiyorum ![]() - Allah’a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun ![]() - Rızkımın bol olmasını istiyorum ![]() - Temizliğe devam edersen rızkın bol olur ![]() - Allah ve Resulü tarafından sevilmek istiyorum ![]() - O zaman Allah ve Resulü’nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme ![]() - Allah’ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum ![]() - Kimseye kızmazsan Allah’ın gazabından ve kızmasından kurtulursun ![]() - Duamın kabul edilmesini istiyorum ![]() - Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur ![]() - Allah’ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum ![]() - Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın ![]() - Allah’ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum ![]() - Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter ![]() - Benim günahlarımı ne siler? - Gözyaşların, hudûun (saygıyla Allah’a kulluğun) ve hastalıklar ![]() - Allah yanında hangi iyilik daha faziletlidir? - Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza ![]() - Allah yanında en büyük günah hangisidir? - Kötü ahlak ve Allah’ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik ![]() - Rahman Allah’ın gadabını ne dindirir? - Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek) ![]() |
![]() |
![]() |
|