Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cömertliği, muhammedin

Hz Muhammedin Cömertliği

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hz Muhammedin Cömertliği



Hz Muhammedin Cömertliği
Hz Muhammedin Cömertliği

peygamberimizin cömertliği,
peygamber efendimizin cömertliği

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav) in cömertliği

Hz Muhammed (sa) insanların en cömerdiydi(201)
Hz Peygamber Ramazan'da esen rüzgâr gibiydi Hiçbir şeyi yanında tutmazdı Hz Ali Hz Peygamber'i vasıflandırırken şöyle derdi: 'Vermek bakımından insanların en cömerdi, göğüs bakımından da insanların en genişi Dil yönünden insanların en doğrusu Sözüne sahip çıkmak yönünden insanların en sadığı Tabiatı insanların en yumuşağı Muaşeretçe insanların en şereflisi idi İlk olarak gören ondan korkardı Onunla sohbet eden onu severdi'(202)

Hz Peygamber'i öven bir zat der ki: 'Ne ondan önce, ne de sonra ona benzer kimseyi görmedim İslâmiyet'e aykırı olmamak şartıyla kendisinden istenilen şeyi verirdi'
Bir kişi Hz Peygamber'e gelip istedi Hz Peygamber iki dağın arasını dolduracak kadar ona koyun verdi Kişi kavmine dönüp gelince onlara şöyle dedi: İslâm olunuz! Çünkü Muhammed, fakirlikten korkmayan bir kişinin cömertliğiyle veriyorHz Peygamber'den birşey istensin de Hz Peygamber de hayır desin!'(203)

Hz Peygamber'e bir ara doksan bin dirhem ganimet getirildi Onu bir hasırın üzerine döktü, sonra kalkıp fakir ve fukaraya taksim etti Her gelip isteyeni boş çevirmediTa ki, doksan bini bitirinceye kadarBir kişi gelip Hz Peygamber'den birşeyler istedi O da şöyle dedi: 'Benim nezdimde birşeyler yok! Fakat git benim namıma borç et! Eğer birşeyler gelirse onu öderiz!' Bu durum karşısında Hz Ömer 'Senin güç yetiremediğini Allah sana yüklememiştir' dedi Bu söz karşısında Hz Peygamber (sa) bozuldu ve gelen kişi (Hz Peygamber'e) şöyle dedi: 'Ey Allah'ın Râsûlü! Allah yolunda infak et! Arşın sahibi olan Allah Teâlâ'nın seni fakir bırakacağından korkma!' Bu söz üzerine tebessüm etti ve yüzünde sevgi alâmetleri belirdi(204)

Hz Peygamber (sa) Huneyn savaşından dönerken bedeviler gelip mal istediler Hatta Hz Peygamberi bir ağaca sığınmaya mecbur ettiler Arkadan Hz Peygamber'in abası çıkarıldı Bunun üzerine Hz Peygamber durdu ve şöyle dedi:Benim abamı veriniz! Eğer elimde bu ağaçlar kadar mal olsaydı muhakkak sizin aranızda taksim ederdim Sonra beni cimri olarak görmez, yalancı ve korkak olarak müşahede etmezdiniz(205)

201)Müslim,Buhârî
202)Tirmizî
203)Müslim,Buhârî
204)Buhârî
205)Buhârî

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.