![]() |
Peygamber Efendimiz İle İlgili Akrostij Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz İle İlgili Akrostij ŞiirlerPeygamber Efendimizin İle İlgili Akrostij Şiirler Peygamber Efendimiz İle İlgili Akrostij Şiirler Hasretini anlatmak o kadar zorki, Z ![]() ![]() Masallar okurken şu insanoğlu, Umman ın başlangıcına seni yazdım ![]() Hicranla geçen yıllarını okudukça, Allah ıma senin şefaatin için yalvardım ![]() Mutluluğu tattım seni dinledikçe, Mutluluğu içtim o ummanını gördükçe ![]() Ezan-ı muhammediye arşa yükseldikçe, Davanın kıymetini yeniden anladım ![]() (Salavat-ı şerife getirmek mutluluk deryamdır Anlamadan seni yargılayanlar kanayan yaramdır V)eda hutben ise hikmetli nasihatındır |
![]() |
![]() |
![]() |
Peygamber Efendimiz İle İlgili Akrostij Şiirler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz İle İlgili Akrostij ŞiirlerCANIM EFENDİM Canımdan bir parçasın A h bir görebilsem seni N asıl olurdum bilmem ki I slak gözlerimle sevsen, M erhametinle sarsan beni ![]() ![]() K ainatın varlığına sebeb sensin U mudumun ışığı sensin, R uhumun özü sen, B ir aşka varki içimde A nlatılmaz yaşanır N urunla aydınlanır O nsuz nasıl geçer bu gunler L al olmuş onu arar diller S usuz çöllerde hicret edenler, U mudunu yitirmiş gönüller N erde olursan ol, seni arar gezerler ![]() ![]() S enki alemlere rahmetsin, E y sevgili sen bir teksin ![]() N edendir yeryüzünde bunca zülüm İ çinde bulunmaktan üzgünüm, N erde olursan ol, sürgünüm ![]() ![]() ![]() Y ardımına muhtacız Ey! Nebi ![]() ![]() O lki bizlere hidayete erdir L eylanın gerçek aşkı bulması gibi U yandır bizi rüyamızdan ![]() N erde olursak olalım A yrılma yanımızdan ![]() ![]() A şık oldun candan ben sana D ualarımla yaklaştım ravzana I slak gözlerimle yalvardım seni yaradana G ecenin ıssız karanlığında yazıyorum Ü şüyorum Ey Nebi sensiz üşüyorum Z ülayha'nın yusuf'u gibi özler, E llerimi açtım mevlaya L ütfünü bekliyorum ![]() ![]() K aç yıl kaç asır geçti bilinmez ![]() E llerimiz senin için semadan inmez ![]() N erelerdesin Ey Sevgili nerdesin D erdimize tek care sensin İ smini taşısam izin verirmisin ![]() ![]() G el kurtar bizleri Ey ![]() ![]() ![]() ![]() Ü zerimize yağmur ol gel ![]() Z emherin karanlığında, E llerimizi actık semaya L al olmuş dillerimizle seni diliyoruz mevlaya ![]() ![]() M erhametini bekliyoruz senden ![]() ![]() U tandırma bizi bizlerden ![]() ![]() H er an her yerde seni A nıyoruz can-ı gönülden M evsimler gelip geçerken M emnun musun bizlerden ![]() ![]() E llerim yazmaz oldu bilrden ![]() Devamını getiremez oldum artık bilmiyorum neden ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|