09-08-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Veda Hutbesinin Okunduğu Yer
Arafat ve Nemire Mescidi   
Necip Fazıl Hac'da Arafat Vakfesini yaparken, "Etrafımda insanlar saatlerce vakfe yapıyordu, benim vakfem birkaç dakikayı geçmedi Yandım ve duramadım Rabbimin karşısında vakfemi erken bitirdim " diyor İşte vakfeyi anlayan bir kişini sarfedeceği sözler  
Nemire Mescid'inin inşa edilmiş olduğu bu yerin Nemire diye adlandırılması da, muhtemelen buradaki taşlarla kayalıklarda, siyah ve beyaz rengin hakim olmasındandır Peygamber (s a s) hac zamanı Mina'ya geldiğinde öğle, ikindi, akşam, yatsı ve sabah namazlarını burada kılmış ve güneş doğuncaya kadar istirahat etmiştir Kendisine Nemire de kıldan bir çadır kurulmasını emir buyurduktan sonra Meş'ar-i Haram'a doğru yola koyulmuştur Müzdelife'ye geldiğinde durmayarak Arafat'a varıncaya kadar yoluna devam etmiştir Arafat'a vardığı zaman çadırın Nemire'de kurulmuş olduğunu görmüş, güneş batıya meyledinceye kadar burada istirahat ettikten sonra, insanlara hitabetmek üzere Kasva adlı devesine binerek Arafat vadisine inmiştir İşte isminden de anlaşıldığı gibi, Nemire Mescidi Nemire adlı yerde Peygamber (s a s)'den sonra kurulmuş bir mesciddir 
|
|
|