|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
doğum, efendimizin, günü, ile, ilgili, peygamber, şiirler |
![]() |
Peygamber Efendimizin Doğum Günü İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin Doğum Günü İle İlgili ŞiirlerPeygamber Efendimizin Doğum Günü İle İlgili Şiirler Peygamber Efendimizin Doğum Günü İle İlgili Şiirler Kutlu Doğum Haftası Şiirleri 'İnsanlığın son kurtarıcısı efendimizin doğum günü anısına' Peygamberimiz Hz ![]() Abdullah ve Amine’den olma Allah’ın Resulü Hz ![]() ![]() Beşyüzyetmişbir de doğma Allah’ın Resulü Hz ![]() ![]() Hak dini Íslâmı kurdu Dünya’yı berekete boğdu Kardeşliği, dostluğu yaydı Allah’ın Resulü Hz ![]() ![]() Dört Peygambere dört kitap indi Davut’a Zebur, Musa’ya Tevrat Ísa’ya Íncil, son Peygambere ise Kur’an Allah’ın Resulü Hz ![]() ![]() Peygamber soyundan dört halife Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali Adalet, sabır tüm mevlanın malı Allah’ın Resulü Hz ![]() ![]() Mekke’den Medine’ye yürüdü ![]() Altıyüzotuziki de gözünü yumdu Müslümanlara Kâbe’yi kutsal kıldı Allah’ın Resulü Hz ![]() ![]() Tarsus / MERSÍN Mustafa Toga Nurlu Peygamberimiz Senin için yaratıldı bu kâinat, Selâm verdi; melekler, semâvat, Şefâat eyle ümmetine ey Resûl! Dökülüyor dudaklarımızdan salâvat ![]() ![]() ![]() Hep ümmetine rehberlik ettin, Yüce Allah’ın yoluna sevk ettin Şefâat eyle ümmetine ey Resûl! Kalbimizi, ruhumuzu sen serinlettin ![]() ![]() ![]() Cennet ile müjdeledin müminleri Ateş ile korkuttun münkirleri, Şefâat eyle ümmetine ey Resûl! Seni arzular hakikat erleri ![]() ![]() ![]() Mübarek dilinden okudun Yüce Kur’ân’ı, Aydınlattın; ufukları, bütün cihanı, Şefâat eyle ümmetine ey Resûl! Senin yoluna verelim bu canı ![]() ![]() ![]() (Nisan 1991-Erzurum) Zekayi Şahin Muhammed'i Çok Özledim Muhammed’i çok özledim Ciğerlerim pare, pare Şol canımdan çok istedim Yollar, götür beni yâre Günüm gecem selâvattır Ne huzurdur, ne rahattır İstediğim şefâattır ![]() Yâr Muhammed, cana çare ![]() Irmak olsam, yâre aksam Ravzasına, nasıl baksam Şol gönlümü, bile yaksam Kapanmıyor, canda yare ![]() Ümmetinim, şerefim çok Gelmelere dermanım yok Bir hasret ki, saplandı ok Sırat üzre, düştüm nare ![]() Derdim elbet, Kabe ve Hac Muhammed’e aşkım ilaç Hasretinden düştüm bîlaç Çöllerdeyim, hem avare ![]() Hak aşkına ömür versem Muhammed’i bir kez görsem Eşiğinde bile ölsem, Yalvar, yakar, ben bîçare ![]() Aşk var ise, Sen sebebi Habibullah, en son nebi Selindeyim, coştu debi Şefâat kıl, sitemkâre ![]() Bayram LEVENTOĞLU Gülümsüyor (Peygamberim gönül erim) Güller açar gül yüzünde, Hem neşede hem hüzünde, Gecesinde gündüzünde, Allah için gülümsüyor ![]() Çağlar öncesi sonrası, Adem peygamber tebası, Halil ibrahim sofrası, Peygambere gülümsüyor ![]() Melekler safa girince, Yedi kat gök geçilince, Ümmet ona verilince, Allah için gülümsüyor ![]() Ahmet Yazıcıoğlu Kutlu Doğum yirmi nisan, hazreti muhammed doğdu alemlere rahmet olan güneş doğdu canım peygamberim bir çiçekti güldü ağlayan gönüllere rahmetinle güldü emin insandı, yoktu benzeri eşi sever çoluğu çocuğu, eri, eşi onu över, onu der gönüller diller binbir çeşit lisan, binbir çeşit diller kutlu doğumda Allah'a açıldı eller varsın kıskansın inkarcılar, yaban eller şefaat ya Rasulallah, yalvardım yakardım gücüm yetse nurunu her gönülde yakardım yolunda esen fırtına, yağan yağmur, kardım hamurumu onun sevgisiyle yoğurdum kardım sami ercan |
![]() |
![]() |
|