![]() |
Beraeti Zimmet Asıldır İslam-İ Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beraeti Zimmet Asıldır İslam-İ HikayelerEndülüs devleti zamanında bir papaz kilisenin damında, az bulunan bir çiçek yetiştirir ![]() ![]() Beraeti Zimmet Asıldır İslam-i Hikayeler Kilisenin damında bir de keçisi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Papaz, Müslüman hakimin huzuruna çıkarılır ![]() -Keçinin bu çiçeği yediğini sen gördün mü? Papaz: - Hayır görmedim ![]() – Peki gören var mı? – Hayır yok ama dama benden başka kimse çıkmaz ![]() ![]() Hakim, hayvanların yaptıklarından sorumlu olmadıkları halde hayvanı damdan aşağı atmaktan papazı ta’zir cezasıyla cezalandırır ![]() Aradan uzun zaman geçer ![]() ![]() Papaz yere yıkılanın yanına varır ![]() ![]() Papaz, olayı olduğu gibi anlatır ama elinde kanlı bıçakla maktulün üzerinde yakalandı ![]() Hakim: - Eğer sen keçinin o çiçeği yemediği ihtimalini kabul etseydin ben de senin öldürmediğin ihtimalini kabul ederdim ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra gerçek katil bulunur da Papaz beraat eder ![]() Bu “Beraeti zimmet asıldır” kuralı her insan için geçerlidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|