![]() |
Çocuklar İçin Dini Hikayeler - Çocuklara Dini Hikayeler - Dini Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklar İçin Dini Hikayeler - Çocuklara Dini Hikayeler - Dini HikayelerÇocuklar için dini hikayeler - Çocuklara dini hikayeler - Dini Hikayeler Çocuklar için dini hikayeler - Çocuklara dini hikayeler - Dini Hikayeler Efsunlu Rüya Meryem Aybike SİNAN " Günah sularının arkından çıkmalısın artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ürpererek uyandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç saat sonra okulda arkadaşlarının arasındaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elini cep telefonuna attı ![]() ![]() " İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Bu nice okumaktır ![]() Kendini bilmek ![]() ![]() ![]() ![]() İlahinin sözleri, içindeki var olan tüm sıkıntıyı su yüzüne çıkarmıştı büsbütün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisini huzura erdirecek o vuslat ne zaman gerçekleşecekti? Ruhundaki bu ani değişiklik neyin yokluğuydu? Sorular, sorular ![]() ![]() ![]() Heyecanlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Alperen, neyin var yavrum, bitkin gözüküyorsun? diye sordu ![]() -Biraz rahatsızım, dedi sessizce ![]() Öğretmeni birçok şey söyledi ![]() ![]() Binlerce cevapsız soru üşüştü kafasına ![]() ![]() ![]() ![]() " Bak hala yalan söylüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Telaşla uyandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İdareye in, izin alıp eve git ![]() ![]() Kendini sokağa attı ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini eve zor attı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -”İşte anneni de kandırdın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ter içinde uyandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğru ![]() ![]() Uykuya dalması zor olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Canım yavrum, artık büyüdün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün gücünü topladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi ne yapmalıydı? Yatsı namazını ertelemeyecekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bunu mu arıyordun? dedi ![]() Alperen, sustu ![]() ![]() ![]() ![]() -Bu efsunlu bir rüya, diye mırıldandı ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklar İçin Dini Hikayeler - Çocuklara Dini Hikayeler - Dini HikayelerÇocuk ve Top Fatma UÇARLAR Adeta bir çıkın gibi büzülmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün öncesiydi ![]() - “Top oynadık ağabeyim topu kömürlüğe bıraktıktan sonra gelecek” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Topu görmek istediğini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -“Bir daha eve kendinize ait olmayan hiçbir şey girmeyecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah gün ağarınca oğlunu uyandırıp eline fırın tepsisini verirken ![]() ![]() Ömer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saat epeyce ilerlemiş ama Ömer hala eve gelmemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nerede hata yapmıştı? Verdiği ceza ağır mıydı acaba? Ama çocuğu da böyle davranmamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluğu geldi aklına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsteksizce kahvaltıyı hazırlarken dilinde de dua mırıldanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -“Anneciğim ![]() ![]() -“Oğlum biz de hatalar yapa yapa hata yapmamayı öğrendik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluğumu Buldum Dün gece çocuk oldum ![]() Zaman yolculuğu yapmadan Çocukluğumu buldum ![]() Bedenim büyük gelse de salıncağa kaydırağa ![]() Örtüştü ruhum Parktaki çocuklarla ![]() ![]() ![]() Pamuk helvası aldım Pespembe ![]() Balonlarım da oldu Rengârenk ![]() ![]() ![]() Ama bir eksiklik vardı yine de ![]() Nazlanacağım ne annem ![]() Ne de babam tutuyordu ellerimden ![]() Pamuk helvasının tadı da bir garipti ![]() Yoksa Ağız tadım mı değişti ne? Olsun ![]() Gözlerimi yumdum ![]() İşte şimdi çocuktum ![]() ![]() ![]() Ben de onlar gibi ![]() Kahkahalar savurdum ![]() ![]() ![]() Dün gece çocuk oldum ![]() Zaman yolculuğu yapmadan ![]() Çocukluğumu buldum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklar İçin Dini Hikayeler - Çocuklara Dini Hikayeler - Dini HikayelerAli Osman’ın Düşü Raziye SAĞLAM 1960 ların sonuydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Osman o sabah erkenden kalkıp hazırlanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün bütün erkekleri yazdan güz ortasına kadar tarla işlerini bitirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstasyon çok kalabalıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() —Yetişemeyeceğim diye korktum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Osman gözleri dolarak hocasına baktı ![]() ![]() ![]() ![]() Kompartımanda karşılıklı beşer kişi oturuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trenin düdüğü çaldığı anda herkeste bir hareketlenme oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 22 saat süren bir yolculuktan sonra Haydarpaşa’ya vardılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süleymaniye de bir hana yerleştiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gün dinlendikten sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() —Birkaç gün beraber çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Osman cevap vermedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım saat yürüyerek Fatih’e vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müdür mektubu alınca Murtaza’ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() —Bizim Deli Kenan seni bize emanet etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() —Şey Efendim ![]() ![]() —Ben bir şeyler düşündüm ama ![]() —14 Efendim ![]() —O zaman şöyle yapalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Osman okuldan ayrılırken heyecandan uçacak gibiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hana vardığında babası oda arkadaşlarıyla beraber aş pişiriyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babası o konuşurken gözlerinde aynı ışıltıyı gördü ![]() ![]() ![]() ![]() —Eyi oğlum ![]() ![]() ![]() O anda Ali Osman sofradan kalkıp babasının elini öptü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklar İçin Dini Hikayeler - Çocuklara Dini Hikayeler - Dini HikayelerHayat Gerçeğe Yürür M ![]() Gökyüzü simsiyah bulutlardan bir peçe dokuyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Anne ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben ne bileyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mahallenin "Karcı Dede"sini çok özlemişti Hasan ![]() Zikriyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alçaklarda karın erimesiyle beraber o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karcı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağmurun bastırmasıyla yaşlı yüreğine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah Bey ![]() ![]() ![]() ![]() - Oğlum ![]() ![]() ![]() Hasan ![]() ![]() ![]() ![]() - Baba ![]() - Tabi oğlum ![]() - Dedemin de seni sevdiğini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sen neler söylüyorsun böyle oğlum ![]() ![]() ![]() -Babacığım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Anladım ![]() ![]() ![]() ![]() -Hayır baba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah Bey ![]() ![]() ![]() ![]() -Hadi hazırlan oğlum ![]() ![]() ![]() Bir saat sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kulübe kapısı açıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hastanede ![]() ![]() -Hasan’ım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Hayır dedeciğim ![]() ![]() ![]() -Gözümün nuru Hasan’ım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Tamam Dedeciğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karcı ![]() ![]() -Bak Hasan'ım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasan ağlıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karcı Dede gidiyordu ![]() ![]() Alabildiğine gerçeğine ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklar İçin Dini Hikayeler - Çocuklara Dini Hikayeler - Dini HikayelerÇilek ve Mezarlık ![]() ![]() Meryem Aybike SİNAN Bahar tüm güzelliğiyle usulca sızıvermişti minicik yüreğine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabahın erken saatleriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niçin yaratıldıklarının alabildiğine farkındaydılar ![]() Hayatın ta kalbine inivermişlerdi ![]() Öylesine sevimli ![]() ![]() Merve ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Topraktan fışkıran çiğdeme ![]() ![]() ![]() ![]() Dalıp geden Merve ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gülsüm Hanım ![]() -Hadi yavrum ![]() ![]() ![]() ![]() -İstanbul'dan mı anne? -Evet kızım ![]() ![]() ![]() -Tamam anne ![]() ![]() Çabucak hazırlanıp yola koyulmuşlardı bile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teyzesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gülsüm hanım ![]() ![]() ![]() -Hadi kızım Merve ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük kız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oracıkta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayretle olup biteni seyreden Gülsüm Hanım hüngür hüngür ağlıyordu ![]() -Canım yavrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklar İçin Dini Hikayeler - Çocuklara Dini Hikayeler - Dini HikayelerDeterjan Paketi Deterjan Paketi / Bilge Merdivan Var gücüyle çekmişti annesinin eteklerini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ne derdi var ki garibimin?” diye düşündü gözlüklerinin üstünden manzarayı süzen aksakallı ihtiyar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dayanamadı ihtiyar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ne demek yani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hepimiz aynıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Neden? — Bizim oralarda çok düşünene de deli derler ![]() ![]() — Az önce bir şey diyordun ![]() — Evet ![]() ![]() ![]() — Neden? — Birincisi: Şu ufaklığın kendine göre ne de büyük bir hedefi vardı ve neredeyse istediğini de elde edecekti değil mi? Fakat ufacık bir menfaat koca hedeflerini unutturdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Yoo! Ne ihtiyacı olacak ![]() ![]() — Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() daha büyük ihtiyaçtır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Gerçekten ya… — Üçüncüsü: Bizler genelde hazır lezzetlerin müptelasıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Peki ![]() ![]() ![]() ![]() — Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Ali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklar İçin Dini Hikayeler - Çocuklara Dini Hikayeler - Dini HikayelerYakup Amcalar / Yusuf Ünal Memleketime son gidişimde Yakup Amcaların evini ve bahçesini oldukça bakımsız gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu ihtişamlı çınarın dalına salıncak kurup Yakup Amcanın bizi sallayışı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evimiz geniş elma bahçeleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arka tarafta ağaçlarını babamın bizzat budadığı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evin tahta çelenli balkonuyla sarmaş dolaş yaşayan geniş yapraklı asmalar perde vazifesi görürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çatımızın bir bölümünün üzeri kapatılmayıp teras olarak bırakılmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bize en yakın ev Yakup Amcalarınkiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mahallede arabası olan birkaç kişiden biriydi o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mahallenin en alımlı evi Yakup Amcanınkiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakup Amca kimsenin bilmediği meyve fidanlarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynen babam gibi sabahtan akşama kadar elinde ağaç makası veya kürekle ağaç gölgelerinde kıpraşıp dururdu ![]() ![]() ![]() Onun bin bir emekle şekillendirdiği evi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece evin ve bahçenin değil her şeyin en güzeli Yakup Amcanınkiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meyvelerin en olgun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakup Amcanın en yakın arkadaşı babamdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babamla Yakup Amca bu arsaları aldıklarında henüz yeni evliymişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başlangıçta mahallede de ancak birkaç ev varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakup Amca henüz hayattayken akrabaları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakup Amcalarda yaprak dökümü ben liseye yazıldığım sene başladı ![]() ![]() ![]() Cenazesi çok kalabalık oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun bâkî âleme intikali babama çok tesir etti ![]() ![]() ![]() ![]() Ölenle ölünmezmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakup Amcanın vefatından sonra ne bahçeye ne eve eskisi gibi bakan oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dakikalardır pencerenin önünde hatıralara dalmışım ![]() ![]() “Zehra Teyze ne yapıyor anacığım?” dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Eşimle birlikte oğlumuzu da alıp kapısını çaldık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zehra Teyzenin mütevekkil duruşu beni tesiri altına aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz onunla laflarken kapı çaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben daha “Bu hayır işine iştirak etmemek olmaz ![]() |
![]() |
![]() |
|