![]() |
Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cuma Namazı Nasıl Kılınır ResimliCuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım Resimli Cuma Namazı Kılınışı Cuma Namazı tek başına kılınmaz ![]() ![]() Öğle ezanının ardından Cuma namazının 4 rekatlık ilk sünneti kılınır ![]() ![]() Cuma namazının ilk sünneti öğle namazının sünneti gibi kılınır ![]() ![]() İlk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur ![]() Son oturuşta ise Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur ![]() ![]() İlk sünnetin ardından cami içinde ikinci ezan okunur ve imam hutbe okumak için minbere çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, cemâ'at ile iki rek'at Cum'a namazının farzı kılınır ![]() ![]() Cuma namazının farzına "Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama" şeklinde niyet edilir ![]() Sonra, dört rek'at son sünneti kılınır ![]() ![]() ![]() Son sünnet kılındıktan sonra zuhr-i ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra, iki rek'at vaktin sünneti kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|