Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gece, ilk, kılınır, namazı

İlk Gece Namazı Ve İlk Gece Namazı Nasıl Kılınır

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İlk Gece Namazı Ve İlk Gece Namazı Nasıl Kılınır



İlk Gece Namazı ve İlk Gece Namazı Nasıl Kılınır
İlk Gece Namazı ve İlk Gece Namazı Nasıl Kılınır
Zifaf gecesi kılınan namaz
Evlilikte ilk gece namaz kılınışı
İlk Gece Namazında Okunacak Dualar

Dâmad, gelinin yanina girince, ikisi de, iki rek’at namaz kilmalidirlar Sonra dâmad, gelinin kâkülünden tutup: “Allahümme bârik lî fî ehlî ve bârik lî ehlî fiyye, Allahümmerzuknî minhâ verzukhâ minnî Allahümmecma’beynenâ mâ cema’te fî hayrin ve ferrik beynenâ izâ ferrakte fî hayrin” duâsini okur Onunla cima edecegi zaman: “Allahümme bismike estahleltü fercehâ ve bi emânetike ehaztühâ Allahümme femâ kadayte sey’en min rahmihâ fec’alhü bârren takiyyen, vez’alhü müslimen seviyyâ ve lâ tec’alhü müfsiden serîken lis-seytanî” der
Biri de, cima’ ederken seytandan Allahü teâlâ’ya siginmaktir Bu esnâda söyle der: “Bismillâhi Allahümme cennibnâ-s-seytâne ve cennibi-s-seytâne mâ razaktenâ”, ya’ni seytani bizden ve bize verdigin çocuktan uzak eyle der Bu durumda kendilerine çocuk verilirse, seytan ona zarar veremez

ilk gecede namaz nasil kılınır

Evlenenlerin ilk gece kildiklari iki rekat namaz hakkindaki bilgileriniz nedir? Bu namazin delili nedir? Nasil kilinir? Rekatlarda hangi dualar okunur vs vs ???Gerdek ( zifaf) gecesi damat ve gelin, Allah rizasi icin ikiser rekat namaz kilarlar 1rekatta Kafirun suresi, 2rekatta ihlas suresi okunur sonra: ** edit ( Allahim Ailemde bana bereket ihsan eyle,Beni de aileme bereketli kil Allahim, Ailemden bana, benden de aileme rizik ihsan eyle,Allahim, birlesmelerimizin hayirlilarinda bizi birlestir ve hayirli olmayanlarinda bizi ayir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.