|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, fırıncı, fırıncılığ, fırıncılık, hakkında, mesleği |
![]() |
Fırıncı Fırıncılık Mesleği Fırıncılık Fırıncılık Hakkında Fırıncılık Bilgi Fırıncılığ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırıncı Fırıncılık Mesleği Fırıncılık Fırıncılık Hakkında Fırıncılık Bilgi FırıncılığFırıncı Fırıncılık Mesleği Fırıncılık Fırıncılık Hakkında Fırıncılık Bilgi Fırıncılığın Tanımı Fırıncı Neyapar Fırıncılık Ve Görevleri Fırıncı Fırıncılık Mesleği Fırıncılık Fırıncılık Hakkında Fırıncılık Bilgi Fırıncılığ TANIM Ticari fırın, lokanta veya pastahanelerde, ekmek, kek, pasta veya börek, pide gibi, fırında pişirilen yiyecek maddeleri imal eden kişidir ![]() GÖREVLER -Ekmek, börek vb ![]() ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Un, su, tuz, şeker, yumurta, yağ, maya, susam, hamur, pekmez, tahin, içli pide malzemeleri, uzun saplı ağaç kürek, odun, terazi termometre, hamur teknesi, hamur yoğurma kazanı, hamur tahtası, hamur tezgahı, hamur kesme aleti (keski), sarmaşık ocak ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Fırıncı olmak isteyenlerin; -El becerisine sahip, -El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, -El ve gözü eşgüdümle kullanabilme yeteneklerine sahip, -Yeni şeyleri denemekten hoşlanan, -Temizlik ve tertibe önem veren, -Bedence güçlü kimseler olmaları beklenir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Fırıncılar, fırınlarda, ekmek fabrikalarında, makarna, bisküvi gibi unlu ürünler üreten işletmelerde görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI -Fırıncı, ekmek fabrikalarında, ticari fırınlarda, lokantalarda, pastanelerde, turistik otellerde çalışabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER -Yeterli sayıda çırak müracaatı olması durumunda, tüm mesleki eğitim merkezlerinde fırıncılığa yönelik eğitim programları düzenlenmektedir ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Çıraklık eğitimine başlayabilmek için; -En az ilköğretim okulu mezunu olmak, -14 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almamış olmak, ancak, 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitimden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Fırıncı mesleğinin eğitim süresi lise veya daha üst düzeyde genel eğitim görmüş olanlarda 1 yıl, ilköğretim mezunu olanlarda ise 2 yıldır ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME -Meslekte usta ve usta öğretici unvanlarına yükselmek mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: Hamurkarlık (Ekmek), Pastacılık (Ekmek), Pişiricilik (Ekmek), Aşçılık ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilere pratik eğitimleri boyunca, işverenleri tarafından asgari ücretin brüt tutarının %30'undan az olmamak üzere aylık ücret ödenir, Pratik eğitimleri boyunca iş kazası, iş riski ve meslek hastalıkları ile ilgili sigorta primleri devletçe karşılanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER -İlgili Eğitim Kurumları, -Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, -Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|