![]() |
Yeminli Mali Müşavir Mali Müşavir Mesleği Mali Müşavir Olmak Mali Müşavir Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeminli Mali Müşavir Mali Müşavir Mesleği Mali Müşavir Olmak Mali Müşavir BilgiYeminli Mali Müşavir Mali Müşavir Mesleği Mali Müşavir Olmak Mali Müşavir Nasıl Olunur Mali Müşavir Hakkında Mali Müşavir Bilgi Mali Müşavir Tanımmı Mali Müşavirin Görevleri Yeminli Mali Müşavir Mali Müşavir Mesleği Mali Müşavir Olmak Mali Müşavir Bilgi TANIM Kişi ve şirketlere ait işletmelerin muhasebe sistemlerini kuran, geliştiren; muhasebe, finans ve mali (para ile ilgili) konularda belgelere dayanarak inceleme ve denetim yapan, mali tabloların ve beyannamelerin yasa ve yönetmelik hükümleri, muhasebe prensipleri ile muhasebe standartlarına uygunluğunu ve hesapların denetim standartlarına göre incelendiğini onaylayan kişidir ![]() ![]() GÖREVLER -Meslek elemanlarının Serbest Muhasebeci - Mali Müşavirlerin yaptığı görevlerin dışında asıl işlevleri tasdik işlemlerini yapmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER -Bilgisayar, hesap makinesi, -Yasal defterler, beyannameler, makbuzlar, -Çeşitli kırtasiye malzemeleri ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Yeminli Mali Müşavir olmak isteyenlerin; -Sayısal düşünme yeteneğine, -Ayrıntılara dikkat edebilme gücüne sahip, -Büro işlerinde çalışmaktan ve verilerle (sayılarla) uğraşmaktan hoşlanan, -Düzenli, sorumlu, sabırlı ve dikkatli kimseler olmaları gereklidir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Yeminli Mali Müşavirler, büro ortamında ve oturarak görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI -Yeminli Mali Müşavirler yasa gereği olarak muhasebe bürosu açamamakta ve muhasebe bürolarına ortak olamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEĞE EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER 3568 sayılı Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci - Mali Müşavirlik, Yeminli Mali Müşavirlik kanunu gereğince; -Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe, Bankacılık, Kamu yönetimi, İktisadi ve İdari Bilimler ve Siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülteler, -Yukarıda yazılı bölümlerle denkliği yüksek öğretim kurumunca tasdik edilmiş yabancı yüksek öğretim kurumları, -Yukarıdaki yazılı bölümlerde yüksek lisans eğitimi veren fakülteler ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Yeminli Mali Müşavir olabilmek için; En az 10 yıl Serbest Muhasebeci - Mali Müşavir olarak çalışmış olmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Yeminli Mali Müşavirlik genel adı muhasebecilik olan mesleğin ilerleme açısından son basamağı olup Yeminli Mali Müşavirlerin ilerleyebilecekleri bir aşama bulunmamaktadır ![]() BENZER MESLEKLER : Noter, Vergi kontrolörü, Hesap uzmanı, Maliye ve sigorta müfettişi, Bankacı ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Yeminli Mali Müşavir adayları Serbest Muhasebeci-Mali Müşavir olarak çalışırken değişiklik gösterebilen oranlarda gelir elde etmektedirler ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER -İlgili Eğitim Kurumları, -Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, -Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|