|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümü, enformatiği, işletme, mesleği |
![]() |
İşletme İşletme Enformatiği İşletme Enformatiği Mesleği İşletme Enformatiği Bölümü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşletme İşletme Enformatiği İşletme Enformatiği Mesleği İşletme Enformatiği Bölümüİşletme İşletme Enformatiği İşletme Enformatiği Mesleği İşletme Enformatiği Bölümü İşletme Enformatiği Hakkında İşletme Enformatiği Bilgi İşletmeci Olabilme Yolları İşletme İşletme Enformatiği İşletme Enformatiği Mesleği İşletme Enformatiği Bölümü Bölümlerin Kuruluşu, Destekleyicileri ve Yeri Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı Almanca İşletme ve İşletme Enfomatiği Bölümleri, ?Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümeti arasındaki 21 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her iki ülke de bölümlerin kuruluşunu ve faaliyetlerini destekleyerek, küresel gelişmeye katkıda bulunabilecek, gelecek yönelimli düşünebilecek, uluslararası düzeyde bilimsel araştırma yapabilecek ve aldıkları çok kültürlü eğitim aracılığıyla Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunabilecek öğrencilerin yetiştirilmesini hedeflemiştir ![]() ![]() Marmara Üniversitesi yaklaşık 56 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Almanca eğitim veren bölümler Anadoluhisarı'nda, İstanbul Boğazı'nın anadolu yakasında yer almaktadır ![]() 2 ![]() Öğrenim; yabancı dil hazırlığı, lisans öğrenimi ve yüksek lisans öğrenimi olmak üzere bölümlere ayrılmıştır ![]() ![]() Almanca eğitim veren bölümlerin hedef kitlesi, Türkiye'de Almanca eğitim veren liselerin mezunlarıdır ![]() ![]() Almanca eğitim veren bölümlerde toplam olarak, hazırlık sınıfları hariç olmak üzere yaklaşık 400 öğrenci öğrenim görmektedir ![]() ![]() ![]() Almanca eğitim veren bölümlerin önemli özellikleri, Alman dilinin yanında, Alman öğrenim içeriklerine, küçük gruplarda ders işlemeye ve uygulamaya yönelme olarak belirtilebilir ![]() Bunun devamında: - Dersler bazı istisnalar dışında (Hukuk ve Türkçe kültür dersleri) Almanca işlenmektedir ![]() - Öğretim planları Alman üniversitelerinin öğretim içeriklerine uyum göstermektedir ![]() ![]() - Teorik yaklaşımların yanında, uygulama yönelimli bilginin iletilmesine öncelik verilmektedir ![]() ![]() - Uygulama derslerine ve örnek incelemelerine, küçük gruplarda bağımsız çalışmanın gerçekleştirilmesine ve bilgisayar becerilerine büyük önem verilmektedir ![]() - Öğrenime eşlik eden staj, eğitimin önemli bir kısmını oluşturmaktadır ![]() 3 ![]() Öğrencilerin başarısı kural olarak, bir ara sınav ve bir final sınavı ile ölçülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Bölümler, çoğu Almanca olan 7000 cilt kitap ve 35 dergi içeren bir kütüphaneye sahiptir ![]() 5 ![]() Bölümler modern alt yapıyla donatılımış 2 bilgisayar laboratuvarına sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() Öğrenciler Türkiye'deki lise mezunlarından ve Almanya'dan gelen değişim öğrencilerinden oluşmaktadır ![]() ![]() ![]() 7 ![]() Firmalarla yakın iş birliği gerçekleştirilerek öğrenim sırasında staj imkanları sunulmaktadır ![]() Şu ana kadar 500'den fazla öğrenci mezun olmuştur ve bunlardan - %40'ı Türkiye'deki Alman firmalarında çalışmaktadır, - %35'i Uluslararası firmalarda ve Türk firmalarında görev yapmaktadır, - %15'i yurtdışında (çoğunlukla Almanya'da) bulunmaktadır, - %10'u eğitime devam etmektedir (Türkiye, ABD ve Almanya?da yüksek lisans öğrenimi) ![]() Mezunlar, dernekleri aracılığıyla, öğrenimlerini sürdüren öğrencilerle ve bölümlerle yakın bağlantı içindedir ![]() Mezunların Ünvanı ve Çalışma Alanları: Bu programı bitirenlere lisans diploması verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|