Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, görevleri, hakkında, nelerdir, yetişmeleri, öğretmen, öğretmenlerin

Öğretmen Hakkında Bilgi - Öğretmenlerin Yetişmeleri - Öğretmen Görevleri Nelerdir?

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğretmen Hakkında Bilgi - Öğretmenlerin Yetişmeleri - Öğretmen Görevleri Nelerdir?

Öğretmen ile ilgili Bilgi
Öğretmenlik özet bilgi
Öğretmen hakkında ansiklopedi bilgi

Öğretmen Hakkında Bilgi
Öğretmenlik eğitim ve öğretim kurumlarında öğrencilere istenilen seviyede bilgi, beceri veya bir sanatı, tekniği öğretme mesleği Bu mesleği icra eden kimseye öğretmen, muallim (eski) veya hoca adı verilir

Öğretmenlerin Yetişmeleri
"Öğretmenlik mesleğine hazırlık genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyonla sağlanır"

Eskiden, öğretmen okullarında (köy enstitüleri, köy öğretmen okulları) yetişen ilkokul öğretmenleri; eğitim enstitülerinden çıkan ortaokul öğretmenleri; yükseköğretmen okullarıyla üniversitelerin edebiyat ve fen fakülteleri belirli dallarında okuyan ve öğretim lisansı almak için meslek bakımından gerekli ek dersleri ( didaktik,pedagoji tarihi, pedagojik formasyon,psikoloji) gören üniversite mezunlarından

Milli Eğitim Bakanlığı hizmetine geçen lise öğretmenleri,Memurluk Kanunu'nun kapsamına girerdi Günümüzde ise öğretmen yetiştirme görevini, üniversitelerin ilgili Eğitim Fakülteleri ile Teknik Eğitim Fakülteleri üstlenmiştir

Öğretmenler, bakanlığın hazırlattığı yönetmeliklere uygun şekilde, yetişmelerinin kendilerine sağladığı imkânlar çerçevesinde okullarda görev alırlar

Öğretmen Görevleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliklerine göre genel olarak öğretmenlerin görevleri şunlardır

Kendilerine verilen ve yetkili sayıldıkları dersleri okutmak,

Okuttukları derslerle ilgili uygulama ve deneyleri yapmak,

Serbest çalışma saatlerinde öğrencileri gözetlemek,

Ders dışında okulun

eğitim, öğretim ve yönetim işlerine katılmak,

Kanun, yönetmelik ve emirlerle tespit edilen ödevleri yapmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com