|
|
Konu Araçları |
bilgi, ekonomisti, hakkında, mesleği |
Ev Ekonomisti Ev Ekonomisti Nedir Ev Ekonomisti Mesleği Ev Ekonomisti Hakkında Bilgi |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Ekonomisti Ev Ekonomisti Nedir Ev Ekonomisti Mesleği Ev Ekonomisti Hakkında BilgiEv Ekonomisti Ev Ekonomisti Nedir Ev Ekonomisti Mesleği Ev Ekonomisti Hakkında Ev Ekonomisti Bilgi Ev Ekonomisti Tanımı Ev Ekonomisti Ev Ekonomisti Nedir Ev Ekonomisti Mesleği Ev Ekonomisti Hakkında Bilgi Tanım Kırsal yörelerdeki aileleri, ekonomik düzeylerini yükseltmek ve yaşayışlarını iyileştirmek amacıyla, mevcut kaynaklarını (para-zaman vb daha verimli kullanmaları konusunda eğiten kişidir Görevler
Ev ekonomisti olmak isteyenlerin;
Çalışma Ortamı ve Koşulları Ev ekonomistleri zaman zaman kırsal bölgelerde, köy evlerinde görev yaparlar Bu bakımdan devamlı seyahat etmeleri gerekir Ev ekonomistleri çalışırken birinci derecede insanlarla etkileşim halindedirler Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları Ev ekonomistleri; kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar ile örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, orta dereceli okullarda, halk eğitim merkezlerinde, hastane, okul, kreş ve huzurevleri gibi yerlerde çalışabilirler Meslek Eğitiminin Verildiği Yerler Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı fakültelerin Ev Ekonomisi bölümünde verilmektedir Meslek Eğitimine Giriş Koşulları Bu alanda öğrenim görebilmek için lise veya dengi okul mezunu olmak ve Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) yeterli "Eşit Ağırlık (EA-2)" puanı almak gerekmektedir Eğitimin Süresi ve İçeriği 4 yıl süreli eğitim programının amacı; ailenin tüm kaynaklarını rasyonel ve ekonomik olarak kullanabilecek, çağdaş yaşamda ailenin fonksiyonlarını yüklenen kurumlarda çalışabilecek, teknik bilgi ve becerilere sahip elemanlar yetiştirmektir Eğitim süresince; Kimya, Matematik, Anatomi ve Fizyoloji gibi temel fen bilimleri dersleri, Sosyoloji, Eğitim Psikolojisi gibi sosyal bilim dersleri ile Gıda Teknolojisi, Kırsal Çevre Sorunları, Aile Sağlığı ve İlk Yardım, Köy El Sanatları, Okul Öncesi Eğitim, Giyim ve Tekstil, Hastalıklarda Diyet gibi meslek dersleri okutulmaktadır Öğrenciler uygulama derslerinin yanısıra halk sağlığı merkezlerinde ve çeşitli illerde alan çalışmaları da yaparlar Meslekte İlerleme
|
|