|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fakültesi, giyim, hazır, mesleği, öğretmenliği |
![]() |
Hazır Giyim Öğretmenliği Hazır Giyim Öğretmenliği Fakültesi Hazır Giyim Mesleği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazır Giyim Öğretmenliği Hazır Giyim Öğretmenliği Fakültesi Hazır Giyim MesleğiHazır Giyim Öğretmenliği Hazır Giyim Öğretmenliği Fakültesi Hazır Giyim Öğretmenliği Bölümü Hazır Giyim Öğretmenliği Hakkında Hazır Giyim Öğretmenliği Tanımı Hazır Giyim Öğretmenliği Bilgi Hazır Giyim Öğretmenliği Mesleği Hazır Giyim Öğretmenliği Hazır Giyim Öğretmenliği Fakültesi Hazır Giyim Mesleği Meslek liselerinin okul programlarındaki giyim endüstri ve giyim sanatları konuları ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve davranışlar için gerekli mesleki eğitimi de verilerek meslek dersi öğretmenleri yetiştirilir ![]() Hazır Giyim Öğretmenliği Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteler : , MARMARA TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ , SELÇUK MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ |
![]() |
![]() |
![]() |
Hazır Giyim Öğretmenliği Hazır Giyim Öğretmenliği Fakültesi Hazır Giyim Mesleği |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazır Giyim Öğretmenliği Hazır Giyim Öğretmenliği Fakültesi Hazır Giyim MesleğiTANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, giyim, hazır giyim ve moda tasarımı ile ilgili eğitim veren kişidir ![]() GÖREVLER Giyim / hazır giyim / moda tasarımı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ - Alanı ile ilgili meslek dersleri müfredat programı, yıllık ve günlük çalışma planları, ders kitapları, yardımcı kitaplar, -Ütü ve ütü masası, manken (model), biçki makasları, riga, cetvel, T cetveli, mezure, biçki sabunu, teğel ipliği, dikiş makineleri, çeşitli kumaşlar vb ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Giyim / hazır giyim / moda tasarımı öğretmeninin hem alanıyla ilgili, hem de öğretmenlik mesleği ile ilgili niteliklere sahip olması gerekir ![]() ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Giyim / hazır giyim öğretmeni, sınıfta, atölyede ve işletmelerde görev yapar, görevini genellikle ayakta yürütür ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI - Meslek elemanlarının büyük çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kız meslek liseleri, Anadolu kız meslek liseleri ve yaygın eğitim kurumlarında (kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüsü, pratik kız sanat okulu ve halk eğitim merkezleri vb ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi, üniversitelerin “Hazır giyim Öğretmenliği”, “Giyim Öğretmenliği”, “Giyim Endüstrisi Öğretmenliği” ve “Moda Tasarımı Öğretmenliği” bölümlerinde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Mesleğin eğitimine girebilmek için, -Lise veya dengi okul mezunu olmak, -Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) “Hazır Giyim Öğretmenliği ve Giyim Öğretmenliği” lisans programları için yeterli “Sözel (SÖZ)” puan, “Giyim Endüstrisi Öğretmenliği” ve “Moda Tasarımı Öğretmenliği” için ise yeterli “Eşit Ağırlık (EA) puan almak, -Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Formunda “Hazır Giyim Öğretmenliği”, “Giyim Öğretmenliği”, “Giyim Endüstrisi Öğretmenliği” ve “Moda Tasarımı Öğretmenliği” lisans programları ile ilgili en az bir yükseköğretim programını tercih etmek gerekmektedir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, ÜCRET VE KAZANÇ DURUMU - Öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun imkanlarından veya çeşitli kuruluşların burslarından yararlanabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME - Üniversitelerde lisans üstü eğitimden sonra araştırma görevlisi, yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanını alabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, - Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|