![]() |
Zoolog Zoolog Nedir Zoolog Mesleği Zoolog Bölümü Zoolog Hakkında Zoolog Bilgi Zoolog |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zoolog Zoolog Nedir Zoolog Mesleği Zoolog Bölümü Zoolog Hakkında Zoolog Bilgi ZoologZoolog Zoolog Nedir Zoolog Mesleği Zoolog Bölümü Zoolog Hakkında Zoolog Bilgi Zoolog Tanımı Zoolog Olmak Zoolog Olabilme Koşulları Nasıl Zoolog Olunur Zoolog Zoolog Nedir Zoolog Mesleği Zoolog Bölümü Zoolog Hakkında Zoolog Bilgi Zoolog Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen, onları özelliklerine göre sınıflandıran ve çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkilerini araştıran kişidir ![]() GÖREVLER Zoologlar araştırmacı veya uygulayıcı olarak görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Laboratuar araç-gereçleri, mikroskop, ultrasyon santrifüj, kimyasal maddeler, elmas bıçak, pusula, bilgisayar, fotoğraf makinesi, ses alma cihazı, arazide çalışıyorsa ortamına göre sandal, motor, balık ağları vb ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Zoolog olmak isteyenlerin; -Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, - Doğayı seven, canlılarla uğraşmaktan hoşlanan, - Meraklı ve iyi bir gözlemci, -Fen bilimlerine özellikle biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, - Sabırlı, araştırmacı ve bilimsel meraka sahip - Estetik anlayışı yüksek kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Zoologlar laboratuar ve açık havada çalışmalarını yürütürler ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI - Ülkemizde yalnız üniversitelerde bilimsel araştırmalar yapan öğretim üyeleri zoolog unvanı ile çalışmaktadırlar ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Zooloji eğitimi, çeşitli üniversitelere bağlı fen ve fen-edebiyat fakültelerinde bulunan biyoloji bölümünden mezun olduktan sonra bu eğitim kurumlarının çoğunda bulunan yüksek lisans eğitim programı ile gerçekleşmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Lisans üstü eğitime başlayabilmek için ÖSYM tarafından yapılan “Lisans Üstü Eğitim Sınavı”nda başarılı olmak gerekmektedir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ - Ülkemizde zooloji alanındaki eğitim; lise ve dengi okul mezunlarının girebildiği fen fakülteleri ve fen-edebiyat fakültelerinin biyoloji bölümünde 4 yıllık lisans eğitimini tamamladıktan sonra zooloji anabilim dalında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamak suretiyle verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Zooloji anabilim dalı içimdeki Anatomi, Sitoloji, Ekoloji, Embriyoloji, Genetik, Histoloji, Parazitoloji, Sistematik ve Evrim gibi uzmanlık alanlarından birine ait lisans üstü eğitimini tamamlayan kişiler üniversitelerde görev almak isterlerse araştırma görevlisi sınavını kazanmak zorundadırlar ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: Veteriner hekimlik, ziraat mühendisliği (su ürünleri bölümü) ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Eğitim süresince, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca sağlanan kredi ile bazı kurum ve kuruluşlar tarafından verilen burs olanaklarından yararlanılabilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|