|
|
Konu Araçları |
ağlatan, babam beni çok sevdiğini gösterdi, günlükteki |
Günlükteki Ağlatan Son Not &Quot;Babam Beni Çok Sevdiğini Gösterdi&Quot; |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Günlükteki Ağlatan Son Not &Quot;Babam Beni Çok Sevdiğini Gösterdi&Quot;Günlükteki ağlatan son not Günlükteki ağlatan son not "Babam beni çok sevdiğini gösterdi" "Artık ölsem de gam yemem, babam beni çok sevdiğini gösterdi" Giresun'da götürüldüğü hastanede "psikolojik sorunu var" denilip iğne yapılarak evine gönderildikten iki hafta sonra kaldırıldığı hastanede beyin tümörü nedeniyle ölen ve organlarıyla 3 kişiye can veren Bahar'ın ailesi, kızlarının ihmal kurbanı olduğunu söyledi Dün kızını toprağa veren acılı baba, "Benden bilgisayar istiyordu Son maaşımla aldım Günlüğündeki son notlara baktık, 'Artık ölsem de gam yemem, babam beni çok sevdiğini gösterdi' yazmış" diyerek gözyaşı döktü "Hastanede tomografi bile çekmediler" diyen acılı baba, "Biz yandık, başkaları yanmasın Hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi Durmuş ve Duray Alibaş, Keşap Atatürk Çok Programlı Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki kızları Bahar Alibaş'ı, 15 gün önce baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Giresun Devlet Hastanesi'ne götürdü Ancak iddiaya göre doktor 'psikolojik sorunu var' diyerek Bahar'a ağrı kesici iğne vurup evine gönderdi Gün geçtikçe durumu kötüleşen Bahar, geçtiğimiz salı günü yeniden aynı hastanenin acil servisine götürüldü Ancak burada kalp ve solunum durması sonucu elektro şokla yeniden hayata döndürüldü Bahar, solunum cihazı olan Ordu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi Yapılan tetkikler sonucu Bahar'a, beyin tümörüne bağlı ödem tanısı konuldu Genç kızın çarşamba gecesi beyin ölümü gerçekleşti Bunun üzerine ailesi, kızlarının televizyonlarda organ bağışıyla ilgili programları izlerken, "Ben de organlarımı hiç düşünmem veririm" sözlerini vasiyet kabul ederek Bahar'ın böbrekleri ve karaciğerini bağışladı Bağışlanan organlar Erzurum ve Samsun'da 3 hastaya hayat verirken; Bahar, dün ailesi, okul arkadaşları, öğretmenlerinin de katıldığı bir törenle Giresun'un Keşap ilçesine bağlı Güney köyünde toprağa verildi Cenaze töreninde gözyaşı döken baba Durmuş Alibaş, kızına tomografi çekilmediği ve doğru teşhis konulamadığı gerekçesiyle Giresun Devlet Hastanesi'nden şikayetçi olacağını söyledi "Benim kızımı ihmal öldürdü" diyen acılı baba, "Giresun Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli doktorlar eğer bir tomografi çekselerdi kızım yaşayacaktı Davacı olup hesap soracağım" dedi 4 kez aynı hastaneye gittiklerini belirten Durmuş Alibaş, "Son olarak 15 gün önce başağrsı ve mide bulantısı şikayetleri vardı Yürüme ve konuşma güçlüğü çekiyordu O zaman götürdüğümüzde, acildeki doktor 'psikoljik sorunu var, geçer' dedi İğne, ağrı kesici hap verip gönderdi Hiçbir tahlil yapmadı, tomografi çektirmedi 'Psikoloğa gösterin' dedi Son gidişimizde bize 8 gün sonraya tomografi için gün verdi Yalvararak 3 gün sonraya aldırdık Kızım da o gün öldü Tomografi çekilemedi Tüm bunların belgeleri mevcut Sağlık karnemizde hangi işlemler yaptıkları yazılı Teşhis ve tedavi uygulamayan doktorlara nasıl hasta teslim edilir? Benim kızım öldü Başkalarının canı yanmasın Giresun Valiliği'ne ve savcılığa dilekçe yazacağım Konuyu Sağlık Bakanı'na, Başbakan'a kadar götüreceğim" diye konuştu GÜNLÜKTEKİ AĞLATAN NOT En büyük dileğinin kızının organlarının nakledildiği kişilerle tanışmak olduğunu söyleyen bir inşaat şirketinde çalışan 3 çocuk babası Durmuş Alibaş, "Kızım çok başarılıydı Hep takdir belgesi alırdı Benden sürekli bilgisayar isterdi Son maaşımla aldım, çok sevindi Günlüğüne baktık Geçen gün; 'Artık ölsem de gam yemem Bir bilgisayarım oldu Babam beni çok sevdiğini gösterdi' diye yazmış" diye gözyaşı döktü Güçlükle ayakta duran anne Duray Alibaş ise "Kızım melek kadar saf ve temizdi Çok başarılı olacaktı Onu elimizden aldılar" diye ağıt yakarak ağladı Bu arada Giresun Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı |
|