Niğde Üniversitesi |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Niğde ÜniversitesiNİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞde Ünİversİtesİ KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 1992 Rektör: Prof Dr Ramazan Taşdurmaz Tel: 0 388 232 10 00 Faks: 0 388 232 24 23 Öğrenim dili: Türkçe Türü: Devlet AKADEMİK PROFİL: Fakülte sayısı: 6 YO: 4 MYO: 8 Öğrenci sayısı: 16000 Rektör Prof Dr Ramazan Taşdurmaz: "Gerek akademik personel gerekse idari personel açısından genel değerlendirmede personel- öğrenci yönünden üniversitemizin Türkiye genelindeki üniversite standartlarına göre açığı bulunmamaktadır" 1992 yılında kurulan Niğde Üniversitesi, az fakülteli fakat meslek yüksekokulu ağıırlıklı üniversite modelini seçen üniversitelerimizden birisi Gelişme süreci içinde yüzde 25 fakülte ve yüzde 75 meslek yüksekokulu bir üniversite olması hedefleniyor Rektör Prof Dr Ramazan Taşdurmaz, üniversitenin en büyük hedefinin kalifiye ara eleman yetiştirmek olduğunu belirterek, "Bu amaçla hem çevredeki sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yapılmakta, hemde üniversite vakfımızın desteği ile kurulan modern fabrikalarımızda eğitim ve uygulama yapılmaktadır" diyor Niğde Üniversitesi de kent dışında kampüsleşme yerine, kentle iç içe bulunan kent üniversitesi modelini benimsiyor Niğde Üniversitesi 2'li öğretime en fazla ağırlık veren üniversitelerden birisi Niğde Üniversitesinin yurdu bulunmuyor Kredi yurtlar kurumuna ait 1000 kapasiteli kız öğrenci yurdu ile, 1000 kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunuyor Aksaray'da bulunan fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrenciler içinde yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumuna ait 300 kapasiteli erkek öğrenci yurdu, 200 kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunuyor |
Niğde Üniversitesi |
09-08-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Niğde ÜniversitesiNİĞDE ÜNİVERSİTESİ Niğde Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 2809 sayılı kanun ile 78 Ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında, 0307 1992 tarih ve 3837 Sayılı Kanunun ek 22 maddesine göre kurulmuştur Üniversitemizde 14626 öğrencimizin yanında, 816 adet kadrolu öğretim elemanı bulunmakta olup, bazı branşlar için diğer üniversitelerden 8 öğretim üyesi görevlendirilmesi yapılmıştır Üniversitemizde ders veren öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve okutman başına düşen öğrenci sayısı 18'dir Eğitim-Öğretim yapılan toplam kapalı alan 107431 metrekare olup, öğrenci başına düşen kapalı alan yaklaşık 7 metrekaredir Eğitim-Öğretimde kullanılan bilgisayar sayısı 1008 adettir Üniversitemizi tercih edecek kız ve erkek öğrencilerimizin kalacakları modern şekilde düzenlenmiş yurtlar ilimizde mevcut olup barınma sorunu yokturKuruluş Kanunu 11 Temmuz 1992 tarihli ve 21281 Sayılı Resmi Gazetede de yayınlanmıştır Kuruluş kanununa göre Niğde Üniversitesi bünyesinde Rektörlüğe bağlı dördü Niğde Merkezde ve dördü de Aksaray Merkezde olmak üzere 8 Fakülte mevcuttur Bunlardan Niğde'de
Niğde'de
Kongreler Konferanslar Seminerler Paneller Bahar Şenlikleri Doğa Yürüyüşleri Geziler Tiyatrolar Üniversitelerarası Spor Faaliyetleri Çeşitli Turnuvalar Öğrenci Sayısı LİSANS VE ÖNLİSAN ÖĞRENCİ SAYISI OLARAK KIZ : 4934 ERKEK :5916 TOPLAM :11098 |
|