Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, ufuk, üniversitesi

Ufuk Üniversitesi - Ufuk Üniversitesi Hakkında

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ufuk Üniversitesi - Ufuk Üniversitesi Hakkında

Ufuk Üniversitesi - Ufuk Üniversitesi hakkında
Ufuk Üniversitesi - Ufuk Üniversitesi hakkında
Ufuk Üniversitesi
UFUK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

• UFUK ÜNİVERSİTESİ'nin kendine ait herhangi bir anaokulu, kolej, lise vb eğitim kurumu mevcut değildir
  • UFUK ÜNİVERSİTESİ'nin Kurucu Vakıf dışında başka bir vakıf veya eğitim kurumu ile ilgisi bulunmamaktadır
    UFUK ÜNİVERSİTESİ'nde çağdaş kıyafet zorunluluğu vardır Öğrenciler kılık kıyafet ile ilgili yönetmelik ve yargı kararlarına uymak zorundadırlar

[size="4">[color="]Ü[/color]niversitenin Kurucu Vakfı olan Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı 1972 yılında kurulmuştur Vakıf Senedinin üçüncü maddesinde Vakfın Amacı bölümünde belirtilen "Trafik, iş, spor ve diğer kazaların, afet ve felaketlerin önlenmesi ve bunların sonucu meydana gelen yaralanma ve hastalıklar için acil, tıbbi ve sosyal yardımın, rehabilitasyon hizmetleri yapılması ve bu konularda işbirliği yapmak üzere Yüksek Öğretim kurumları dahil okullar açarak ihtiyaç duyulan her türlü elemanın yetiştirilmesi, lüzumlu araç ve gereçlerin sağlanması, bunlara ilişkin eğitim kurs ve seminerlerle diğer bilimsel faaliyetlerin yapılması için ilgili kuruluşlar ile işbirliği yapma" gibi nedenlerle kurulduğu için bu konularda eğitim, araştırma ve hizmet sunması öngörülmüştür [/size]
Üniversite açmadaki temel düşüncelerimiz Vakıf Senedindeki ana çerçeve içinde özellikle toplumumuzu öncelikle ilgilendiren kaza, felaket, bedensel ve ruhsal sorunlara karşı önleyici, koruyucu ve tedavi edici ilke ve yöntemleri saptamak, bu konularda halkımızı yönlendirecek sağlık, eğitim ve kamu hizmetlerinin bilincini, metodolojisini, diğer ülkeler, devlet kurumları ve bireyler arası ilişki ve davranışların yönlendirilmesi ve bu konularda yeterli ve yetkili elemanların yetiştirilmesi amaçlanmıştır
Bu amaca yönelik olarak da tıp, işletme, ekonomi ve hukuk gibi ana kavramların gerçekleşmesine destek olan Hukuk, Eğitim, Fen-Edebiyat (İstatistik), İktisadi ve İdari Bilimler (İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler) Fakülte ve bölümleri ile bunları tamamlayan Yüksek Okul ve Enstitüler kuruluş kanunumuzda yer almıştır
Bunların hepsini aynı zamanda ve aynı üst düzeyde başlatabilmek olanağımız olmadığı için Yüksek Öğretim Kurulu 2002-2003 eğitim yılı için Hukuk, Fen-Edebiyat (İstatistik), İktisadi ve İdari Bilimler (İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler) konularında öğrenci almamızı uygun bularak ÖSYM programlarına almıştır 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Tıp Fakültemiz hizmete girmiştir
Üniversitemizde her öğrencinin kendi alanındaki çalışmaları çağdaş düzeyde izleyebilmesini sağlamak ve her türlü yayını, çalışmayı ve internet ağından yararlanabilmesi için İngilizce dilini öğrenmesi öngörülmüştür Bir yıllık hazırlık sınıfından sonra kendi seçtiği dalda (Tıp, Hukuk vb) daha iyi yetişebilmesi için mesleki ek yabancı dil programları uygulanmaktadır
Zengin kütüphane kurma temel ilkemiz yanında her öğrencinin bilgisayar öğrenme olanakları sağlanacak ve internet gibi diğer yardımcı kaynaklardan yararlanılacaktır
Her fakülte veya öğretim birimi içinde en az %15 kadar burslu (bugün burslu öğrenci oranı %22'ye ulaşmıştır) öğrencinin yıllık kayıt ücreti olan kısım alınmamaktadır Bu burs karşılığı, Üniversitemize verilen Doç Dr Ufuk Ege Fonundan ve kendi olanaklarımızdan sağlanmaktadır
Üniversitemiz yurt dışındaki bazı önemli Üniversitelerle işbirliği hizmetlerine yönelik programlar hazırlamaktadır
Üniversitemizde internet üzerinden eğitim yapma araç ve gereçleri sağlanmıştır
Tıp Fakültesi için Balgat'ta 120 yataklı Dr Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete girmiştir Ankara'nın merkezì yerinde konumlanan Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfınca üniversitemiz hizmetine ayrılan 220 yataklı Dr Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nin onarımı yapılıp Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmete sokulması çalışmaları yürütülmektedir
Her iki Hastane tam kapasite ile faaliyete geçirildiğinde yatak kapasitesi 350 yatağa çıkacak ve Ülkemizin sağlık sorunlarına büyük katkı sağlayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com