![]() |
Kastamonu Üniversitesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kastamonu Üniversitesi HakkındaKastamonu Üniversitesi Kastamonu Üniversitesi Hakkında Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitim Spor Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulundan oluşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite Senatosunun kararı, Yüksek Öğretim Kurulunun olumlu görüşüyle; İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Abana, Araç, Cide, İnebolu, Taşköprü ve Tosya ilçelerine Meslek Yüksekokulu açılması çalışmaları sürdürülmektedir ![]() Üniversitemizin ana yerleşkesi, Daday Yolu 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Kastamonu’nun farklı noktalarında eğitim-öğretimlerini sürdürmektedirler ![]() ![]() Vizyon Üniversite: Ülkemizdeki ve ülke dışındaki saygın üniversitelerle iş ve güç birliği yaparak verdiği eğitim niteliğini arttırmak; Elde edeceği bilimsel verileri dünyanın bilimsel anlayışıyla karşılaştırıp, evrensel çağdaşlık ve uygarlık ölçütlerini kendi ulusal değerleriyle kaynaştırarak, gönençli bir toplum olmanın alt yapısına katkıda bulunmak; Vatanına bağlı, ulusal değerlere saygılı, bilimselliği özümsemiş, kültür ve sanatı içselleştirmiş, üretken ve aydınlık düşünceli mezunlar vermek; Görüşlerini benimsemiştir ![]() Misyon Üniversite :
![]() Fakülteler; Eğitim Fakültesi Orman Fakültesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yüksekokullar; Kastamonu sağlık yüksekokulu Beden eğitimi ve spor yüksekokulu Meslek Yüksekokulu; Kastamonu Meslek Yüksekokulu Enstitüler; Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü |
![]() |
![]() |
|