![]() |
Sabanci Üniversitesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sabanci Üniversitesi HakkındaSABANCI ÜNİVERSİTESİ Sabanci Ünİversİtesİ Hakkında ![]() KİMLİK KARTI: Kuruluşu: 1999 Rektör: Prof ![]() ![]() ![]() İletişim bilgileri: Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi- İstanbul Tel: 0 212 292 49 39 Faks: 0 212 252 32 93 Öğrenim dili: İngilizce Türü: Vakıf AKADEMİK PROFİL: Rektör Prof ![]() ![]() ![]() Sabancı Üniversitesi eğitim öğretim yılına 4 ekim 1999 yılında başlayacak ![]() ![]() ![]() ![]() Sabancı Üniversitesi'nde başarılı her öğrenciye burs verileceği belirtiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sabancı Üniversitesi'ne kayıt yaptıran bütün öğrenciler İngilizce yeterlilik sınavına katılacaklar ![]() ![]() ![]() Öğrencilerin büyük çoğunluğuna Sabancı Üniversitesi kampüsündeki yurtlarda barınma olanağı sağlanacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sabanci Üniversitesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sabanci Üniversitesi HakkındaSabancı Üniversitesi ![]() Sloganı Birlikte Yaratmak ve Geliştirmek Kuruluş yılı 1994 Eğitim dili İngilizce Türü Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof ![]() ![]() Öğrenci sayısı 3290 Akademik Personel 321 Yeri İstanbul, Türkiye Sabancı Üniversitesi İstanbul, Türkiye'de yerleşik özel bir araştırma kurumudur ![]() ![]() Sabancı Üniversitesi Türkiye'de liberal bilimler tarzı eğitim veren tek yüksek öğretim kurumudur ![]() ![]() Sabancı Üniversitesi eğitimdeki yaklaşımından, akademik özgürlük bildirgesini kabul etmesinden, ve tartışmalı öğretim görevlilerine ev sahipliği yapmasından dolayı pek çok kişi tarafından beğenilmiş veya eleştirilmiştir ![]() Geçmiş Sabancı Üniversitesi'nden Panaromik bir görüntü ![]() Sabancı Üniversitesinin kurulum süreci, yükseköğretim kurumlarının kurulup işletilmesi hakkının özel vakıflara da tanınmasıyla beraber başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim Gözlem Kulesi Sabancı Üniversitesi tasarımı bakımından diğer üniversitelerle tamamen farklılık gösterir ![]() ![]() ![]() Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve dahilinde Istanbul Politikalar Merkezi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Diller Okulu'dur Lisans Diğer üniversitelerin aksine Sabancı Üniversitesi'nde okumak isteyen öğrenciler, okumak istedikleri programı değil, sadece Sabancı Üniversitesi ismini yazarak giriş yaparlar ![]() ![]() ![]() Temel Geliştirme Programı Temel Geliştirme Programı Temel Geliştirme Yılı (TGY) ve Üniversite Dersleri'nden oluşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyasi ve Politik Bilimler Modern Türkiye'nin Tarihi Türk Dili ve Edebiyatı Doğa Bilimleri Matematik İngilizce derslerini alır ![]() Diploma Programı Seçimi Üniversitenin ikinci senesinde öğrenciler okumayı planladıkları bölüme giriş derslerini alırlar ![]() Endüstri Mühendisliğine giriş Lineer Cebir İstatistiğe giriş Mikroekonomiye giriş Oyun Teorisine giriş Bilgisayar Mühendisliğine giriş Böylece ikinci senenin ilk döneminin sonunda öğrenci okumayı planladığı üç bölümede giriş yapmış olacak, bu derslerdeki deneyimleri doğrultusunda çok daha doğru bir karar verecektir ![]() ![]() Öğrenci ikinci sınıfın sonunda bir diploma programı bildirmek zorundadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi Diploma Programları Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Ekonomi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Kültürel Çalışmalar Toplumsal ve Siyasi Bilimler Yönetim Bilimleri Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Üretim Sistemleri (Endüstri) Mühendisliği Yerleşke Sabancı Üniversitesi yerleşim planı ![]() Sabancı Üniversitesi'nin ana kampüsü, İstanbul'un 15km doğusunda, Tuzla'da yer almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gösteri Merkezi SGM, Sabancı Üniversitesi kampüsünde bulunan bir gösteri sanatları merkezidir ![]() ![]() ![]() SGM'deki güncel etkinliklere buradan ulaşılabilir ![]() Sakıp Sabancı Müzesi Ana madde: Sakıp Sabancı Müzesi Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan Atlı Köşk'te konuşlanmış, Sabancı Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan bir müze/eğitim kurumudur ![]() ![]() Sakıp Sabancı müzesi yakın zamanda ev sahipliği yaptığı Picasso ve Rodin sergileri ile basında yer almıştır ![]() Öğrenciler ve Yaşam Öğrenci Profili Sabancı Üniversitesi'nin yıllık kontenjanı 650 kişidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci Kulüp ve Etkinlikleri Müzikus Ana madde: Müzikus Sabancı Üniversitesi'nin ilk öğrenci kulüplerinden biri olan Müzikus 1999 yılında kurulmuştur ![]() ![]() ![]() SUŞenlik SUŞenlik, her sene Mayıs ayında düzenlenen Sabancı Üniversitesi bahar şenliğidir ![]() ![]() Mezunlar Sabancı Üniversitesi, 2000 yılından bugüne kadar (30 Eylül 2006), 885'i lisans olmak üzere toplam 1532 mezun vermiştir ![]() ![]() Lisansüstü eğitim yapan öğrenciler Berkeley, Brown, Caltech, Carnegie Mellon, Cambridge, Chicago, Columbia, Dartmouth, Harvard, Heidelberg, Kellogg, LSE, MIT, Oxford, Princeton, Yale gibi okullarda eğitimlerine devam etmektedirler ![]() ![]() ![]() Ünlü akademisyenler Prof ![]() ![]() Ahmet Alkan, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Albert Kohen Erkip, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Ali Alpar Cemil Koçak Cihan Saçlıoğlu Erdal İnönü, TÜBİTAK'ın kurucusu Halil Berktay Hasan Bülent Kahraman İbrahim Al-Marashi Halil Mete Soner Şerif Mardin Tosun Terzioğlu, Rektör William Hale |
![]() |
![]() |
|