Cennet ve Cehennem... |
|
|
#1 |
|
İSİMSİZ KARANLIK
|
Cennet ve Cehennem...Adam ve hayattaki tek arkadasi olan kopegi bir kazada birlikte olmuslerdi ![]() Gokyuzune ciktiktan sonra bembeyaz bulutlarin arasinda dolasmaya basladilar![]() Adam cok susamisti![]() Biraz su bulabilmek umidiyle yurumeye devam ederken, birden kendilerini muhtesem bir manzaranin karsisinda buldular ![]() Rengarenk ciceklerle suslu bir bahce, altindan yapilmis bir bahce kapisi, ve onlari karsilayan beyazlar icinde bir kadin ![]() Adam kopegiyle birlikte kadina yaklasti ve sordu:"Affedersiniz ![]() Burasi neresi?'' Kadin ona gulumsedi: "Burasi Cennet, efendim" Adam bunun uzerine sevincle "Harika ![]() ![]() !!!" dedi "Peki bana biraz su verebilir misiniz? Gercekten cok susadim" ![]() ![]() ![]() Kadin cevap verdi: "Tabi efendim, iceri girin![]() Iceride dilediginiz kadar su bulabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() " Boylece adam kopegine dondu, "Hadi oglum iceri giriyoruz" diyerek kapiya yurudu ![]() ![]() ama kadin onu birden durdurdu: "Uzgunum efendim, kopeginiz sizinle gelemez ![]() hayvanlari iceri almiyoruz ![]() ![]() " Bunun uzerine adam bir an durdu,dusundu ve geri donup kopegiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yonunde yurumeye koyuldular ![]() ![]() ![]() Bir sure gec tikten sonra kendilerini bu kez tozlu camurlu bir yolda buldular, ve yolun sonunda karsilarina ciftlik girisini andiran bir kapiyla yirtik pirtik elbiseli bir dede cikti ![]() ![]() Adam sordu:"Affedersiniz![]() ![]() ![]() bana biraz su verebilir misiniz??" Dede "Iceri gel" dedi ![]() "kapidan girdikten sonra sag tarafta bir cesme var ![]() ![]() " Adam sordu: "Peki arkadasim da benimle gelip oradan icebilir mi?" Dede " Tabii ![]() ![]() "dedi![]() "cesmenin yaninda kopeginin de su icebilecegi bir kase bulacaksin ![]() ![]() " Bunun uzerine adam kapidan girdi ![]() ![]() biraz yurudukten sonra sag tarafta cesmeyi buldu![]() Adam cesmeden kopek de oraciktaki kaseden doya doya icerek susuzluklarini giderdiler ![]() ![]() ![]() Derken adam geri giderek giriste bekleyen dedeye sordu: "Su icin cok tesekkur ederim ![]() ![]() Peki burasi neresi![]() ?" Dede "Burasi cennet" dedi Bunu duyan adam sasirdi: "Ama nasil olur ![]() ? az once burasi gibi kirik dokuk olmayan muhtesem bir yere gittik ve orasinin da Cennet oldugunu soylediler ![]() " Dede "su rengarenk ciceklerle suslu altin kapili yer mi?" dedi ![]() ![]() " ama orasi Cehennem ![]() " Adam iyice sasirmisti: "Peki ama orasi sizin adinizi kullanarak insanlari kandiriyor diye hic kizmiyor musunuz ![]() ??" Dede gulumsedi: "Kizmiyoruz ![]() ![]() cunku onlar kendi cikari icin en iyi arkadasini yari yolda birakanlari Cennet'ten uzak tutuyorlar ![]() ![]() ![]() " Dostlarinizi Yari Yolda Birakmayin Bir dostun derdine herkes uzulebilir,bu cok kolaydir Bir dostun basarisina sevinebilmek ise saglam bir karakter gerektirir ![]()
|
|
|
|