![]() |
Sağlıkla İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıkla İlgili ŞiirlerSağlıkla İlgili Şiirler Sağlıkla İlgili Şiirler Sağlık Şiirleri - Sağlık ile ilgili Şiir - Sağlık Hakkında Şiirler MİKROP Bir yeğenim var, Adı”Bay Erden” ![]() Geçen gün sordu: “Yemeği neden, El dururken biz, Çatalla yeriz?” Dedim: “Ellerde Mikroplar vardır ![]() Mikroplar küçük Hayvancıklardır ![]() Her hastalığı Mikroplar yapar, Düşmandır bize, Çoğu mikroplar ![]() ![]() ![]() Yutmamak için Mikropları biz, Yemeği bundan, Çatalla yeriz” ![]() Mustafa NİYAZİ TEMİZLİK Yüzü gözü karışık, Kire pasa alışık, Hem pasaklı, yılışık Çocukları sevemem ![]() Böyle işe gelemem! Çocuk olur temiz pak, Çirkindir gözde apak, Bir kerecik bana bak; Türk çocuğu temizdir ![]() Vazoda bir filizdir, Onun için bendeniz Pek temizim, pek temiz ![]() Aka GÜNDÜZ SAĞLIKLI YAŞAMAK Temiz ye, temiz su iç, İnsan hasta olmaz hiç ![]() Fırçala dişlerini, Vücudun her yerini, Yıkamalı her zaman, Yaşam boyunca insan ![]() Terli terli su içme, Sağlığından vazgeçme ![]() Yeterince besin al, Spor yapıp zinde kal ![]() Vücuduna iyi bak, Temiz olsun el, ayak, Tozlu yerlerde gezme, Sakın kendini üzme ![]() Makine gibidir vücut, Daima sağlıklı tut ![]() Ali Osman ATAK VÜCUDUMUZ Üç bölümdür vücudumuz, Baş, gövde kollar - bacaklar ![]() Hepsini tutalım temiz İşleyip çalışacaklar ![]() Burun koku, dil tat duyar Hepsinin bir görevi var ![]() Beşinci duyumuz deri Dokunmağa vardır yeri, Sağ, sol arka ve önümüz Vücutta var dört yönümüz Kulak işitir, göz görür, El iş yapar, ayak yürür ![]() Vücuda iyi bakalım, Temiz mendil kullanalım ![]() Temiz hava temiz suyu, Unutmayalım uykuyu, Güneş sağlığın temeli ![]() İyi gıdalar yemeli ![]() Makine gibidir vücut, İyi koru çok temiz tut ![]() Ali Osman ATAK VÜCUDUMUZ Bir makinedir insan İşletir bunu beyin Beyincik başkanıdır Beş duyu denen şeyin ![]() El tutar, kol destekler Bir kafestir göğsümüz Orada ciğerle kalp Çalışır gece gündüz ![]() Bir örtüdür etimiz Kemiğimiz çatıdır Ayaklarımız yolcu Gövdemizin atıdır ![]() Hüseyin KALABA AŞI Bazıları korkuyorlar, Korkulacak şey mi aşı? Sağlığımı koruyorlar, Sağlık da her şeyin başı ![]() Bana fayda sağlayana, Kolum her gün sıvalıdır ![]() Aşı günü ağlayana, Ben derim ki zavallıdır ![]() Aşı değil, mikroptan kork, Korunmazsan düşmanlar çok ![]() Seviyorsan sağlığını, Korunmaktan başka yol yok ![]() İ ![]() SAĞLIK ÖĞÜDÜ Seviyorsan canını, Vücuduna iyi bak ![]() Kuvvetlendir kanını, İstersen çok yaşamak ![]() Vakitli yat, erken kalk, Çok dikkat et zamana ![]() Ne güzeldir çalışmak, Dinçlik verir insana ![]() Sen yaşartsan bu vatan, Ancak yaşar, yükselir ![]() Bunu bil, böyle inan, Varlık sağlıktan gelir ![]() Vehbi Cem AŞKIN KALBİN SESİ Kalbin bir gün sesini, Organlar duyamamış ![]() Mideyi, böbrekleri, Hemen bir telaş sarmış ![]() Komşu akciğerlere, Bir haber uçurmuşlar ![]() Ciğerlerse beyinden Nedenini sormuşlar ![]() Şöyle bir cevap gelmiş, Beyinden ciğerlere : «Düzensiz yaptığın iş,» «Zarar vermekte kalbe ![]() «Aldığın hep pis hava » «Elbet kalbi yoracak ![]() «Böyle devam edersen » «Belki bir gün duracak!» İ ![]() |
![]() |
![]() |
|