![]() |
Sağlıkla İlgili Şiirler Ve Fıkralar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıkla İlgili Şiirler Ve FıkralarSağlıkla İlgili Şiirler Ve Fıkralar Sağlıkla İlgili Şiirler Ve Fıkralar Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Sağlıklı bir insanın Ruh kalbi bulur huzur Orada barınamaz Ne cehalet ne muzır Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Vücut ve ruh sağlığı İnsanları yaşatır Esenlik mutlulukla Etrafını kuşatır Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Beden sağlığı ve ruh Bir arada olmalı Yediden yetmişe dek Çağlar boyu kalmalı Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Sağlıkla yaşanan an Bil saltanatımızdır İnsanların ruhunda O cevher bilin hızdır Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Sağlık yerinde ise Hayat canı coşturur Sıkıntı zorlukları Hep daima aştırır Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Sağlık güzel olunca O işler kolaylaşır Mutluluk ve sevgiyi Bütün insanlar taşır Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Sağlık kadar hastalık Evet bizler içindir Göstermezsek önemi Söyle nasıl niçindir Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Hasta olan gönüller Düşünür sağlığını Sigara içki içmez Kırıp dökmez her yanı Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Gençlikteki sağlığa Güvenip vurma başı İnan hep akıtırsın Gözdeki bütün yaşı Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Bedeni hırpalama Sağlığını kaybetme Düşün bir kez kendini Tükenip sakın bitme Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Gençlikte yaşlılığa Hazırlanmak gerekir Olacakları düşün İnsanı boğar o kir Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Hasta olmayan kişi Bilin yatağa düşmez Tabiatın içinde Hasan diyor daim gez Sağlık sıhhatle yaşa Sakın oturma yaşa Hasan Sancak Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Güler yüzlü olmanın Önemini bilelim Sevgi ve kardeşlikle Bir araya gelelim Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Huzur verir insana Canı kuvvetlendirir Yapar gayet sıhhatli Vücudu etlendirir Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Saadet bahçesini Açan bir anahtardır İnsanlar anlamalı Ne hünerleri vardır Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Benzer güneş ve aya Karanlıkları yırtar İçimizde bir neşe Hep sevincimiz artar Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Ruhumuz ve bünyemiz Genişler aydınlanır Sevgi güven itimat Neşelenir canlanır Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Isınır kalplerimiz Düşüncemiz yumuşar Kaybolur o üzüntü Canlar zorluğu aşar Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Girdiği cemiyette Böyle olan o şahıs Sevdirir kendisini Kaybolur gerçekten hırs Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Canı sıkan dönemde Muhafaza edersek Yiğitlik buradadır Doğru yoldan gidersek Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Eve geç gelen çocuk Büyükten azar bekler Üzülür ve sıkılır Yalana yalan ekler Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Güler yüz görür ise Hasan diyor anlatır Daha yalan söylemez Yürekleri çınlatır Güler yüzlü olmalı Sağlık ile kalmalı Hasan Sancak Akil hastenesini gezen saglik bakani bir hastanin yanina yaklasmis Hasta ona bakmis, - Yeni mi düstün? - Hayir, ben sağlik bakanıyım Buraya sizleri ziyaret etmek için geldim… - Heh heh heh, saglik bakanıymış… Bende Napolyon Bonapart, memnun oldum Kadının biri, 46 yaşındayken kalp krizi geçiriyor ve hastaneye kaldırılıyorAmeliyat masasındayken, ölüme yakın, birden bir Hayal görüyor Azraili görüyor ve soruyor: “Benim saatim geldi mi?” Azrail cevap veriyor: “Hayır, senin daha 43 sene, 2 ay ve de 8 günün var”Narkozdan uyandığında, estetik yaptırmaya karar veriyor Yüzünü gerdiriyor, dudaklarını doldurtuyor ve de göğüslerinidüzelttiriyor Kısacası: “Yeniden doğmuş gibi” daha uzun bir süre yaşayacağını bildiği için şimdi, o kadar ameliyatın değdiğini düşünüyorSon ameliyattan sonra, hastaneden tamamen yeni bir insan gibi çıkıyorTam karşıdan karşıya geçiyor ki, ambülans çarpıyor ÖlüyorCennette Azrail”e soruyor: “40 seneden daha fazla yaşayacağımı sanıyordum! Neden o zaman bana o ambülansın çarpmasını sağlayıp beni öldürttün?” Azrail cevap veriyor: “Kız, ben seni tanıyamadım “ )) |
![]() |
![]() |
|