09-08-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Acılı Sarımsaklı Fermante Sucuk 1 Kg
İzmir Acılı Sarımsaklı Fermante Sucuk 1 Kg
SUCUK
Anadolu'ya özgü bir kültürdür sucuk Doğum yeri her ne kadar bilinmese de sucuk Anadoluya özgü bir kültürdür Sucuk literatürlerde baharatlanmış kıymanın kurutulmuş bağırsağa doldurulmuş şekli diye geçer Fakat sucuğun doğumu eskiden tarlada çalışan işçiler için et yemek çok zor bir işti Sıcaklardan dolayı et fazla durmaz ve kısa bir süre içinde bozulur, yenmez hale gelirdi Bozulmayı önlemek için kıymayı bolca baharata bularlar, o şekilde ömrünü uzatmaya çalışırlardı Yalnız kıymanın hava almaması gerekiyordu Bunun için birçok denemeden sonra bağırsak bulundu Temizlenen ve kurutulan bağırsaklara baharatlanmış kıymayı koymak o yiyeceğin uzun süre bozulmamasına yarıyordu Bazen günlerce geçirilen elektriksiz yayla ortamında her daim et yeme arzusu bu şekilde giderilmiş olurdu Geleneksel türk sucuğu özelliğinde doğal fermente bir ürün olan ege sucukları Tire çevresindeki anlaşmalı yetiştiriciler tarafından sağlık ve besi kontrolleri yapılarak yetiştirilen dana, sığır ve düveler tire belediye mezbahasında resmi veteriner hekim kontrolünden geçerek İslami Şartlara uygun olarak kesimleri yapılmaktadır İmalat içerisinde sucuğun kalitesini öne çıkarması açısından sinir ve kıkırdaklar özenle etten ayrılmaktadır Ege bölgesinehas ve özgü formülümüzle hazırlanan 1 Kalite Kimyon, Kırmızıbiber, Karabiber, Yenibahar, Tuz içeren baharat karışımı kullanılır Doğal kılıflara doldurularak fermentasyona bırakılır Doğal ortamda kurutulan sucuklarımız 5-6 gün içerisinde fermantasyonunu tamamlayarak satışa hazır duruma gelir
FERMANTE SUCUK
- Geleneksel Türk sucuğu, granül yapıda ve kurutulmuş fermente bir et ürünüdür
Bu tür ürünler kürlendikten sonra fermantasyona tutulur
- Sucuk yapımında sağlıklı kasaplık sığır, dana etleri kullanılır

- Kesilmiş olan etler olgunlaşması için bir süre dinlendirilir

- Olgunlaşmasını tamamlamış etler, kemiklerinden ayrıldıktan sonra belirli büyüklükte doğranır

- Ete üreticisine göre değişen çeşit ve miktarda baharat, tuz, şeker ve iç yağı ilave edilir ve karıştırılır

- Kıyma makinasından geçirilen hamur (0-4 c) de / 8-12 saat dinlendirilir
( Bu sırada soğuması ve sucuğun lezzet oluşumu sağlanmaktadır )
- Dinlendirilen sucuk hamuru homojen bir karışım için ikinci kez ince aynalı kıyma makinesinden geçirilir

- Hazırlanmış olan bu sucuk hamuru basınçlı dolum makinasında doğal kılıflara doldurulur
tipine göre şekil verilerek bağlanır
- Dolumdan sonra sucuklar birbirine değmeyecek şekilde askılara asılır
(10-15 c de) / 6-12 saaat dinlendirilir
- Olgunlaştırmaya alınır
Olgunlaşma sırasında bir yandan fermantasyon gerçekleşirken diğer yandan da kuruma sağlanır Fermantasyon doğal olarak yapılır
- Fermantasyon sırasında etteki karbonhidratlar veya dışarıdan ilave edilen şekerler, arzu edilen mikroorganizmalar ve özellikle laktik asit bakterileri tarafından parçalanarak laktik asit oluşur ve dolayısıyla asitlik artar

- Fermantasyon ( olgunlaşma) süresince ürün her gün kontrol edilir ( ürüne kendine özgü bir lezzet ve dayanıklılık bu aşamada sağlanır
) sıcaklık, nem ve hava akımı kontrolleri yapılır ve son üründeki rutubet %40'a düşünceye kadar kurutma işlemine devam edilir
- Olgunlaştırma / Fermantasyon sırasında olması gereken sıcaklık, bağıl nem ve hava akımı gibi koşullar, sucuğu olgunlaştırmada uygulanacak yönteme bağlı olarak değişir

- Rutubeti %40a düşmüş, PH'ı istenilen değere inmiş, renk gelişimini tamamlamış, kesilebilirlik, tat ve aroma kazanmış ürün direkt veya vakum ambalajda satışa sunulur
Depolama geleneksel sucukta 10+12c de, vakumlanmış sucukta ise 2+4c de yapılmaktadır
EGE SUCUKLARI
1966 yılında marka tescili yapılmış olan Ege Sucukları kurulduğu günden günümüze kadar sağlıklı, kaliteli ve hijyenik imalat, dürüst, temiz ve ahlaklı ticaret anlayışını dört kuşaktır uygulayan ve bu anlayışı prensip edinmiş olan bir aile firmasıdır Firma Sahibi Ali Kasap ve Alper Kasap tarafından imal edilen Fermente Sucuk, Tire Şiş Köfte, Salam Çeşitleri ve Sosis imalatı yapan firmamız, tüm sucuk severlere mamullerini en kaliteli hammaddelerden imal etmektedir Mamullerinde sadece Dana, Düve ve Sığır eti kullanmaktadır Türkiye’nin en kaliteli baharatlarını seçerek alan firmamız özel formülüyle harmanlayarak mamullerinde ayrı ayrı kullanmaktadır Firmamız HACCP ve ISO 22000 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrol Sistemi Belgesine sahip olup tüm imalat aşamalarında bu Sistemin Yükümlülüklerini ve Sorumluluğunu yerine getirmekte aynı zamanda da titizlikle uygulamaktadır Firmamıza gelen Dana, Düve ve Sığır etleri, Tire Belediye Mezbahasında Resmi Veteriner Kontrolü Gözetiminde İslami Şartlara Uygun olarak Kesilmektedir Ege Sucukları İmalathanesi konum olarak İzmir karayolundan Tire girişinde Bekleme Mevkiinde bulunmaktadır Satış Yeri ise Tire’nin Merkezinde bulunmaktadır
Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
- Gram : 1 kg
- Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır
Piyasa Fiyatı - 07 09 2012
49,69 TL
|
|
|