Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
oda, sessiz

Sessiz Oda

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sessiz Oda

Burası tam olarak yeterli değil Koltuktan uçamadım, dedi Etrafına bakındı Eğer beni pencereye götürebilirsen sana uçabildiğimi gösterebilirim Buna inanıyordu Bu konuda hiç bir şüphe yoktu, bunu gerçekten yapabildiğini sanıyordu Eğer onu pencereye götürürsek elleri havada iki tarafına açılmış olarak yere çakılacaktı
Ne diyeceğimizi bilemiyorduk, biz de konuyu değiştirdik ve sonra hastaneden ayrıldık Ayrılırken sesi kulaklarımda çınlıyordu: Uçabiliyorum baba, uçabiliyorum

On yedi yaşındaki Lori Schiller birbirine bağlı zengin bir ailenin tek kızıydı Altı yıl sonra ilk intihar girişiminde bulundu ve New York şehrinde kafasında ona eziyet eden sesler ve üzerinde yırtık pırtık kıyafetleriyle sokaklarda dolaştı Lori Schiller artık bütünüyle olgunluğa ulaşmış bir şizofreni hastalığının tam ortasındaydı Defalarca hastaneye yattı, rehabilitasyon merkezlerine sığındı, durumu kötüleşti, daha fazla intihar teşebbüsünde bulundu ve yorucu olan mutlak bir çaresizliğin içinde yaşadı Ama kurtuldu

Şimdi bu kişisel yaşam öyküsünde Lori bizi, kendine ait saklı dünyasından içeri alıyor, onu iyileştiren doktorları ve hastalığı süresince acı çeken ailesini de yanına alarak bu hastalıktan nasıl kurtulduğunu anlatıyor Sürükleyici, yürek parçalayıcı ama kesinlikle yüceltici bir hikâye…

SESSİZ ODA akıl hastalığının yarattığı yıkıcı etkilere, sabrın ve cesaretin gücüne şahitlik eden mükemmel bir klasik

Lori ile şizofreninin derinliklerine yolculuk ettikten sonra, asla eskisi gibi olamayacaksınız
Diane Sawyer

İlk sayfasından itibaren Lori''nin hikâyesi sizi etkisi altına alacak ve üzecek…
Şizofreni hakkında okunulabilecek en iyi kitap
Oakland Press

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com