Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
geçidi, ölüm

Ölüm Geçidi .

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ölüm Geçidi .



Annesinin koklamaya kıyamadığı birer goncasıydı onlar…
Çiçeğin; suya, güneşe özlemi gibi, onlar da güllük gülistanlık içinde yaşamayı özleyip gelseler de bu âleme, kuzeyden esen soğuk yel tutmuştu kollarından, bedenlerinden savuruyordu Ardahan kırsalında bir o yana bir bu yana… Sevdiklerine kavuşma istediği hiç eksik olmazdı gönüllerinden, hislerinden! Ama o gün onları önüne katıp dağa, taşa savuran yel değildi; sevecen rüzgâr da değildi Sanki kaderleriymiş, yazgılarıymış gibi, soğukça esen Çar Nikola’nın ordusuydu Ardahan’ın kırsalında!
Vatan demişlerdi! Yurt demişlerdi! Ekmeğimi çıkardığım toprağımdır demişlerdi!
Korunmazsa hazan olur, ziyan olur! Yaban alır, yâd ellere kalır demişlerdi! Ak sakallı dedelerin, beli bükük ninelerin, dili çözülmemiş bebelerin, toprağından, yurdundan gönlügeçer demişlerdi! Ama siz olduğunuz sürece, biz rahat uyuruz yatağımızda, toprağımızın üstünde de altında da demişlerdi! Asrın vebası vardı savaşların özünde…
Sadece hayvanlar açolduğu için öldürürdü! Dünyanın dört bir yanı onun olsa da, doyurmazdı insanın aç gözünü… Aya el uzatmaya kalkardı; dünya yetmiyor o da benim olsun diye… Bu hikâye; vatan toprağını kaybetmiş, on üç isimsiz kahramanın, ölümüne mücadelesinin gerçek hikâyesidir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.