Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bizansın, gizli, prokopios, tarihi

Bizans'ın Gizli Tarihi - Prokopios

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bizans'ın Gizli Tarihi - Prokopios




Prokopios (500-565): Ünlü Bizanslı tarihçi 527 yılında Komutan Belisarios'un özel yazmanı ve hukuk danışmanı oldu İran, Afrika ve İtalya'daki seferlere katılarak buralarda yapılan savaşları yakından izledi 560 yılında Prokopios'a çok az kişiye verilen illustres unvanı verildi, 562 yılında Bizans kenti yöneticisi oldu Herodotos ve Thukidides'den etkilenen Prokopios, yazdığı resmi tarihlerde onların yöntemlerini izlemiştir Savaşlar Tarihi'nde Bizans ordularının Vandallar, Gotlar ve Perslerle yaptığı savaşları anlatır Yapılar adlı eserinde imparatorluğun kilise, köprü ve başka yapılarını ele alır, o dönemin mimarisi hakkında çok değerli bilgiler verir Prokopios, İmparator İustinianos zamanını anlattığı Bizans'ın Gizli Tarihi'nde daha önceki kitaplarında zamana uydurmak zorunda kaldığı, işin içyüzünü açıklamayı göze alamadığı, sessizce geçiştirilmiş
olayları apaçık ortaya koyduğunu belirtir
(Tanıtım Bülteninden)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.