Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahar, yesribde

Yesrib'de Bahar

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yesrib'de Bahar

Kitabın yazarı Ahmad’abd al walıyy Vıncenzo…

Kitabın konusu zeyd bin Sabit’in hayatı…kitabı tavsiye etmemin çok geçerli sebepleri var…çünkü asr’ı saadet
‘te geçen hikayede ,peygamber (sav) efendimizin hayatına sadık kalarak,dönemin olayları değiştirilmeden ,kahramanın etrafında dönen olaylar anlatıyor…

ağır usluplu dini hikayeler yerine,olayların gerçek akışına monte edilmiş hayali hikayeler okumayı,hem dini bilgilerini pekiştirip hemde aaaifli bir romanla vakit geçirmeyi sevenler için birebir…

gerçi ben yarısındayım,,,buraya kadar kitap güzel…

ayrıca bu tarzı sevenler için bir kitap daha önereyim…HAL craig’in yazdığı :ben Bilal…

Nisbeten daha sade bir kitap…anlatımı sede,kurgusu daha basit…
Yesrib’de bahar la arasındaki farklardan biride;olayların, ana kahraman Bilal’i Habeşi tarafından anlatılması…edebi tarafının etkileyici olduğunu söyleyemem,fakat ilköğretim 8sınıfa kadar uygun…,ben merak ettim okudum ama…

Küçük yaştaki arkadaşların hem dini bilgilerini kabaca da olsa pekiştirip,hemde hikayevi tarzlı bir kitap okuyabilmeleri için güzel bir tercih…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com