05-16-2007
|
|
ShEKeRKiZ
|
Ben Seni Sende Yaşamalıyım Sevgili !!
Çok seyler katmalısın hayata kendinden, benim için  ve kendin için tabii  Artık laflar yetmiyor degirmenini döndürmeye sevginin Önce hüzünleri kurutmalısın sayfalar arasında, kaçıncı sayfada olduklarını asla bilmemeliyiz  Ve  Gülücükler takılmalı hayat okyanusundan bıraktığın ağlara  kucaklar dolusu  
Uzağımdaysan, uzaklıkları yakın etmelisin ayrılığa inat! Üstüne üstüne yürümelisin zamanın Gözlerin gecem olmalı, saçların rüzgar; hesabını yapmamalıyız mesafelerle ayların  Kilometreler kapı önü olmalı, kış ortasında kapıma getirmelisin gülüşünle baharı  Aylar saatteki yelkovan, seninle yakalamalıyım uzayan sabahları  Yakınımdaysan, en yakını aramalısın! Yüreğimin kuytularında iç savaşlar çıkarmalısın Ben bıkmalıyım mutluluklardan İnadına tebessüm olmalısın Sen düşüncelerimin bordasında vazgeçilmezim olmalısın Sen  sevgilimsen eğer yanımda olmalısın benimle olmalısın içimde olmalısın  Ben seni sende yaşamalıyım sevgili, sevgiliysek eğer  "Gel" dediğimde gelmelisin kutuplarda da olsan  "Gel" dediğimde "hayır" demesini bilmelisin küsmeme aldırmadan  yine de kızamamalıyım sana Çok şeyler istiyorsam senden yine de sen bilmelisin
sunacaklarını Belki bazen bir tebessüm, Belki ufak bir not, Belki elinden gelenin en fazlası  Seni verdiklerinle değil, onlarsız da sevmeliyim ! Hayat kısa sevgili, hayat süprizlerle dolu Bana gül bahçesi vaadetmemelisin papatyayla yetiniyorsam  
Ve yüreğimi yormamalısın dinlenmek istiyorsam  Ben seni sende yaşamalıyım sevgili  Bilmeliyim içini, yüreğini  Ne duyuyorsan, ne yaşıyorsan olduğu gibi  Sevinçlerini sevincim bilmeliyim Hüzünlerine ortak olmalıyım Korkularında yanında olmalıyım, korkuları birlikte yenmeliyiz  Herşeyinle benim olmalısın  harikalıklarınla olduğu kadar günahlarınla - yanlışlarınla  her olumsuzluğa
birlikte kanat germeliyiz, Sen, ben istemeden de yanımda olmalısın !
Mutluluklar türetmeliyiz ufak şeylerden Balıkçının oltasındaki balıktan, parktaki çocuğa kağıt helvanın yaşattığı mutluluktan ya da telefondaki bir "alo"dan  Ufak şeylerden büyük mutluluklar çıkarmalıyız Senin tebessümün beni güldürmeli, benim hüznüm seni üzmeli Yürekten olmalısın ! Aylık yaşamıma girmelisin olur olmadık Hatta haftalık, günlük Beni yine de sensiz bırakmalısın yanımda olduğun ölçüde Özlemeliyim seni tüm yoğunluğunla  Saatlerin, günlerin hesabını
yapmalıyım Yokluğun kangren gibi kemirmeli içimi  Ama  o ölçüyü sen bilmelisin  Özlemim tavındayken varlığınla ödüllendirmelisin, hani derler ya;
"kendini özlet ama unutturma", özlemler sevdayı güçlendirir bilirim  
Ben seni sende yaşamalıyım sevgili  Günlük hayatında nasılsan öyle olmalısın benimleyken Yaptığım yemeği beğenmediysen yemeyebilirsin ( bunu bana tüm şirinliğinle söylemelisin ki sana kızamamalıyım ) Ve  sen de bana kızmamalısın
seninle futbol maçlarını izlemiyorsam, sevemedim bir türlü  ama belki bazı önemli maçlarda eşlik edebilirim sana ne dersin, senin için  Birbirimizi olduğumuz gibi kabullenmeliyiz Macun tüpünü ortadan sıkıyorsan ya da ne bileyim  tüm
giysilerini ortalığa dağıtıyorsan bunları da bilmeliyim  Bir virüs gibi girmelisin içime Ne senle olmalıyım ne de sensiz  gazetelerde senin burcunu okumalıyım
benimkinden önce bir görevmiş gibi Sonra yorumlar yapmalıyım falların üzerine  Bakla fallarında herşeyi sana yormalıyım  Ve  ben de senin vazgeçilmezin olmalıyım Beni olduğum gibi kabul etmelisin Ben buyum, böyleyim  Beni böyle sevmelisin  Hırçınsam, kıpır kıpırsam ( ki yüreğim kıpırtılarla dolu ) bir o kadar da durgunum belki Sen beni çözmelisin  Beynimin labirentinde çıkış yolunu bilmelisin  Beni herşeyimle bütünlemelisin  Ben seni sende yaşamalıyım sevgili  Cesur olmalısın! Yürekten olmalısın!
Gözlerimdeki toroslara tek nefeste çıkmalısın!
Gözlerimdeki okyanusa düşünmeden dalmalısın!
Sen hayatımda tek yörüngem olmalısın!
Sensiz olmamalı sevgili  !
Hiçbir fedakarlık istemiyorum senden  Olduğun gibi olmalısın Nasılsan öyle! Doğal, sıradan  Farklı olmaya çalışmamalısın  Ve  bütün bunları kendin
olmakla yapmalısın Sen olmakla  nasılsan öyle sevmeliyim seni Öyle sevdirmelisin kendini
Ben seni sende yaşamak istiyorum sevgili  Sunduklarınla, sunmaya çalıştıklarınla, olmaya çalıstığın farklılıklarla değil Duygularınla doğal, Yüreğinle doğal,
yaşamınla doğal yanlarınla  Zaten olduğun gibi kabulümsen, herşey peşi sıra gelir
Kendin olmakla başarırsın herseyi  Ve  senin kabulünsem olduğum gibi, tüm savaşlara hazırım yaşam boyunca  Haydi ! Uzat elini
Hayat kısa sevgili  Vakit kaybetmeyelim  
Belki bir daha firsatımız olmaz  
Haydi yola çıkalım!
BEN SENİ SENDE YAŞAMALIYIM SEVGİLİ
|
|
|