Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amın, doğunun, limanları, maalouf

Doğunun Limanları Amın Maalouf

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğunun Limanları Amın Maalouf

Roman Özeti DOĞUNUN LİMANLARI AMIN MAALOUF

1KİTABIN KONUSU:
İsyan Kitabdar adlı bir kişinin yaşam hikayesibaşından geçen olaylardoğumundan bu zamana kadar olan herşeyi anlatmaktadır

3ANAFİKİR :
Bu Dünya’da insanın başına hergün değişik olaylar gelebilir Bunlara hazırlıklı olmak ve gerekirse savaşmak kendimize yapacağımız en büyük iyilik olur
4KİTAPTAKİ ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:
İSYAN KİTABDAR: Hayatını anlatan kişidir Yardımsever ve görevinde başarılı olmuş bir direnişçidir Girişken ve verdiği savaştan dönmeyen bir kişidir
İFFET:İsyan’ın büyükannesidir Padişah kızıdır ama babasının ölümünden sonra ruhsal dengesi bozulmuştur
DRKİTABDAR:İsyan’ın babasıdır İffet’i iyileştirmek için çaba göstermiş vefakar bir insdandır
NUBAR:Ermeni fen öğretmenidir Yenilikçi ve Dr Kitabdar gibi medeni bir insandır
CECİLE: İsyan Kitabdar’ın annesi ve Nubar’ın kızıdır Son çocuğu olan Salem’ı doğururken ölmüştür
İFFET:Cecile’nin kızı ve İsyan’ın ablasıdır Annesinin ölümü ile evin yeni hanımı olmuştur Mısırlı Mahmut’la evlenmiş ve mutlu bir yaşam yaşamıştır
SALEM:cecile’nin oğlu ve İsyan’ın kerdeşidir Annesinin ölümüne sebep olmuştur Aile yapısından farklı bir yapıya sahiptir ve küçük yaşta kötü alışkanlıklar kazanmıştır
BERTNARD: İleri ve öncü bir direnişçidir İsyan’la araları çok iyidir Savaşını sonuna kadar sürdüren bir insandır
CLARA: Bir direnişçi ve İsyan’ın karısıdır Çok güzel ve çekici bir kızdır Nadya isimli bir kızı vardır
MADAM BERROY: İsyan’ın Montpiller’deki kiraladığı evin sahibesidir
NADYA: İsyan’ın ve Clara’nın kızıdır Babası gibi girişken ve korkusuz bir kızdır
DRDAWWAB: Zengin ailelerin deliren kişilerine bakan cimri para göz bir insandır Kendinden başka kimseyi düşünmemektedir
5KİTAP HAKKINDAKİ ŞAHSİ GÖRÜŞLER :
Gerçekten çok ilginç ve etkileyici bir kitap Ben sık sık kitap okumayan biriyim ama bu kitabı severek okudum Çünkü bir sonraki olayda ne olacağını merak ediyordum Bu kitabın çabuk ve sık sık okunmasını sağlıyor Merakımdan dolayı gecelere kadar kitabı okudum Bütün arkadaşlarıma da bu kitabı okumalarında tavsiyede bulundum
6YAZAR HAKKINDA KISA BİLGi:
Amin Maalouf 1949’da doğdu Ekonomi ve toplumbilim okuduktan sonra gazeteciliğe başladı;1976’dan beri Paris’te yaşıyor Çeşitli yayın organlarında yöneticilik ve köşe yazarlığı yapmış olan Maalouf bugün vaktinin çoğunu kitaplarını yazmaya ayırmaktadır
Yapıtlarında çok iyi bildiği Asya ve Akdeniz çevresi kültürlerinin söylencelerini başarıyla işleyen Maalouf ilk kitabı Les Croisades vues par les Arabes(1983Arapların Gözüyle Haçlılar) ile tanındı ve bu kitabın çevrildiği dillerde de büyük bir başarı kazandı 1986’da yayımlanan ve aynı yıl Fransız-Arap Dostluk Ödülü’nü kazanan ikinci kitabı (ilk romanı) Leon I’Africain (Afrikalı Leo) ise bugün bir “klasik” kabul edilmektedir
Maalouf’un 1988’de yayımlanan ikinci romanı Samarcande (Semerkant) da coşkuyla karşılandı ve pek çok dile çevrildi Maalouf’un sonraki kitapları yine romandı:Les Jardins de lumiere (1991 Işık Bahçeleri) ve Le Premier Siecle apres Beatrice (1992 Beatrice’den Sonra Birinci Yüzyıl)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com