Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denizlide, iddialar, yeni

Denizli'de Yeni İddialar Var...

Eski 05-16-2007   #1
yosun_26

Denizli'de Yeni İddialar Var...

Genelkurmay'ın laiklik bildirisinde eleştirilen olayların geçtiği Denizli bu kez namaz kitabı tartışmasıyla gündemde Eğitim-İş Denizli şubesi, Denizli YİBO'da 23 Nisan günü 200 öğrenciye "Dinin Direği Namaz" isimli kitabın dağıtıldığını öne sürdü

Genelkurmay Başkanlığı'nın "irticai faaliyetler" kapsamına alarak sert bildirisinde eleştirdiği olayların geçtiği Denizli, benzer bir iddiaya daha sahne oldu
Eğitim-İş Denizli Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Yeşilköy İbrahim Cengiz Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki 200 öğrenciye, parasız olarak "Dinin Direği Namaz" isimli kitabın dağıtıldığını iddia etti

Tavsiye kararı yok
Denizli Basın Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Şube Başkanı Dikmen Onat, Namaz Gönüllüleri Platformu'nun hazırladığı kitabın Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye kararı olmadan, Talim ve Terbiye Kurulu denetiminden geçmeden Akit Pazarlama tarafından dağıtıldığını kaydetti
Onat, "Ulusal Egemenlik Bayramı'nda ulusal egemenlik yerine ümmetten söz eden, ulusalcı anlayıştan yoksun, eğitim bilimine aykırı" kitabın dağıtımının ardından bazı velilerin kendilerini arayarak çocukları için endişelerini aktardıklarını söyledi Onat, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Laikliği terk edin iması'
"Namazın tek başına kurtuluş olduğu, namazı kaçırmamak için gerektiğinde görevlerimizi, sorumluluklarımızı, dersimizi, işimizi bırakmamız gerektiği vurgulanıyor Çocuklara, gençlere laik yaşam biçiminin terk edilmesi gerektiği dolaylı olarak anlatılıyor Kitapta, çocuk bile diyemeyeceğimiz küçük yaştakilerin resimleri kullanılmıştır Yetişkin resimleri de ağlayan, yakaran insanlardır Allah sevgisi yerine Allah korkusu ön plana çıkarılmaktadır İbadet ve namaz korku üzerine anlatılmaktadır Bu, eğitim bilimi açısından da doğru değildir Bakanlığın tavsiyesi ve denetimi olmadan bu kitap kimin parasıyla basıldı? Dağıtımına kim izin verdi? Bu kitabın dağıtılmasında okul müdürlüğünün izni ve bilgisi var mıdır?"

Kitaptan alıntılar

Eğitim Sekreteri Namık Aydoğan da kitaptaki şu alıntıları basın mensuplarına aktardı:
Sayfa 18: Sizleri dünya ve ahiretinizi kurtaracak bir seferberliğe çağırıyoruz Namazla diriliş seferberliğine
Sayfa 31: Evet, namaz için ağlanır Namaz için can ve canan feda edilir
Sayfa 35: Eksi 20 derecede Çeçen mücahidin arkasına bombalar düşerken namazına devam etmesi, namazın insanı, Allah yolunda canını bile feda edebilecek bir ruh zenginliğine ulaştırabileceğini gösterir
Sayfa 61: Kaldı ki, namaz kılmamak bir kötülük değil bin kötülüktür Namaz kılmayan, en büyük kötülüğü önce kendine yapar Çünkü namaz kılmadığı için Allah ondan razı olmaz
Sayfa 67: Camiler ümmet olarak hayatımızın bir parçası olmalıdır Cami merkezli bir hayat tarzı yaşamamız gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com