Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçekler, dolar, gidenin, kalıcı, olan, solar, vazodur, yeri

Gidenin Yeri Hep Dolar Kalıcı Olan Vazo'dur Çiçekler Hep Solar...

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

gidenin yeri hep dolar kalıcı olan vazo'dur çiçekler hep solar

zihin fukara olunca,fikir ukala olur

hesapsiz seveceksin,canin agzina gelse de ,vururken yalnizlik yüzüne,pay edeceksin gönlünü onlarca hüzüne

Biliyorum; varsın Biliyorum; yarsın… Biliyorum ve bildiğim için yazıyorum zaten bunları Yani… Yanisi şu ki; olmasan düşer miydin aklıma, Sen olmasan?

hadi gel ? neden bütün hayatı boyunca sadece sen'le yatıp kalkan sadece sana aqlayan başkasıymış gibi davranıyorsun

Kimseye benzemeye çalışmayın, kendi potansiyelinizdeki özelliklerinizi ortaya koyun

gecenin hüznü çöktü gene üstümeboğuluyorum sanki içimde bin dereden su götüren senyeter diyesim var yeterama yetmiyor iştedoymadım sanasu götürmez bir gerçek içimdeki sen

Fesatlar kapıma vardılar ellerinde güllerle , işlerine gelmedim ya saldırdılar aynı güllerin dikenleriyle

!!!yüreğim cam kırığı,bütün duygulardan önce öğrendim ben ayrılığısaldırgan diyorlar banaoysa kırılganım bengözyaşlarım mücevher,saklıyorum herkestenürküyorlar gözümdeki ateştenürküyorlar dilimdeki zehirdenürküyorlar o dur durak bilmeyen gözükara cesaretimden!!!diyorlar:bir yanı sarp bir yanı uçurum,bir yanı çılgın dağ doruğuoysa böyle yapmasam ben nasıl korurum içimdeki çocuğu!!!!

ne bir aptalın gölgesiyim,ne bir sevda kölesihesapsız bir gönül bahçesiyimyinede insan soruyor kendine bu hikayenin neresindeyim

koskoca kadın oldun neden hala oyuncak ayın duruyor gıt al bıryenısını hatta bul sahısınııı

rüzgarda savrulan yaprak özgür değildir

"özgür olamak istiyorsan seni kısıtlayan her şeyden, herkesten, her düşünceden uzaklaşmalısın bu yalnızlık acı verecek kendine dönmelisin kendini tanımalısın herkesten önce sakın vazgeçipte geri dönme döneceğin yer senin ait olduğun yer değil eğer gerçekleri istiyorsan, yalnız gerçekleri, devam et aksi halde, zahiri mutluluklar istiyorsan, bu senin seçimin, dön geri uzaklaş kendinden, kaybol diğerlerinin arasında"

uykusuz, rüyasız, bana gelince hayat neden masalsız, bilmem

sus ve git ne kadar sessiz ağlıyorsan öyle sev beni içimdekini, yorgun kalbimi, sev beni… ne kadar da suskun zaman aşka ne kadar suskun dilim gözlerim konuşur anlasana bu hikaye senin ve benim yalnızlığımı anlasana, kalbimdeki sana olan hisleri yar sen bensiz bir yarım, ben sensiz bir ölü, ben sensiz cana susar… gidersen peşinden gelir bu can… anlasana yar, duysana duyamadıklarını, anlayamadıklarını sussana… sus ve git! hayatımın basit kurallarından biriydin sadece kuralsız yaşarken hayatıma kural koymayı öğreten hangi ayrılık bi parçasını bizde bıraktı da, bizden kalan ne varsa aldı da gitti yolun başında bulduklarımızı da yitirdik yar ne yitirdiğimizi bulmaya çalışırken oysa kaybettiğimiz kendimizden başka bişey değildi kaybettin beni sevgili… bul beni kendinde, kendini bulduğun bende… ırmanmaya çalışan kendi içinde anlaşılmaz hisler… gece biz, mevsimler biz, tedirgin biz, ihanet bütün benliğiyle sen… düş düşlerimden sevgili kendinden düş, bildiğin bütün düşlerden düş, düş sevgili,,, ihanet,,, kendini anlamsız kılan bu kalabalığın arasında kendine anlam verebilen tek insandın varlığıyla bana anlam kazandıran insan… sus ve git sevgili sevdanın hası suskun olanıdır… sus ve git… sus ve git… sustuklarımdan anlasana neden bu susar bu dil, neden ağlar bu göz anlasana sus ve git… kalbini peşinden götür, bende kalmasın yar bir kalp neden kanar neden insan cayar kendinden anlasana sana olan hislerimi anlasana yar kalbimdeki sesleri duysana sen bensiz yarım, ben sensiz bir ölü aaahhhh anlasana yaarrr anlasana yar yazdığım her aşkın satır aralarında bildiğim bütün kelimelerden bir şiir biriktiriyorum senin için anlasana yar bildiğim bütün şiirler satır aralarına sığıyor gözlerinin ne yazabilecek aşk kalıyor ne senin için bir şiir biriktirecek satır araları susuyorum öylece yaz diyorum kendine, “sus ve yaz”… nefesimde, ellerimde ellerini yazıyorum ellerim yanıyor sus diyorum kendime, bunca konuşan varken sen sus ey yaarr, sevdanın hası suskun olanıdır sus sevgili!… sus! uzak kaldığım gülüşlerine nehirler seviyorum en mavisinden hüzünlü bir bulut gelip konuyor saçlarına yalnızlıktan gözlerim eriyor gözlerinde gözlerimi gözlerine adıyorum gözlerin bir nehir, gözlerin hüzün mavisi yar… ne yol biter, ne yolcu ölür… yol değil mi bizi yolcu yapan? biz değil miyiz yolu yol yapan? sen değil miydin düşlerime girip, her geldiğinde yeni bir düş yaratan?… ben değil miydim seni düşlerime alıp bir düşten öteye götürmeyen? mavi bir düşten ötesi mi olur, mavi bir düş… her suskunluğun gidişe sebepti yar, her gidişin yeni bir başlangıca… ne yeni başlangıç kaldı hayatımızda ne yeni başlangıca adım atacak güç… bulmuşken seni düştüm düşlerimden ihanet ettin yarr, anlamsız kıldın kendini ben kendim kaldım senin anlamsızlığına rağmen sus ve git, git sevgili!… bağışla beni sevgili… gidişin değil kalışın acıtıyor içimi… sus ve git yar… kalbimdekini anlasana yar, sen bensiz bir yarım, ben sensiz cana susar… kahraman tazeoğlu & ahmet selim

Aşk beşeridir; şakayla başlar,
sorumluluk getirir Gözden girer gönülde
yaşar Surete meyledenler ziyandadır

Aşk platoniktir;
sohbetle başlar zahmet getirir
Zihinden girer gönülde yaşar
Suretini süslemeyenler yol şaşırır

Aşk İlahidir; imanla
başlar vahdete götürür
Gönülde doğar gönülde yaşar Sırrı
saklamayanlar başını verir

haklıysak kimse hatırlamaz ; haksızsak kimse unutmaz

Seni saklayacağım inan
Yazdıklarımda, çizdiklerimde,
Şarkılarımda, sözlerimde
Sen kalacaksın kimse bilmeyecek
Ve kimseler görmeyecek seni,
Yaşayacaksın gözlerimde
Sen göreceksin, duyacaksın
Parıldayan bir sevi sıcaklığı,
Uyuyacak, uyanacaksın
Bakacaksın, benzemiyor
Gelen günler geçenlere,
Dalacaksın
Bir seviyi anlamak
Bir yaşam harcamaktır,
Harcayacaksın
Seni yaşayacağım, anlatılmaz,
Yaşayacağım gözlerimde;
Gözlerimde saklayacağım
Bir gün, tam anlatmaya
Bakacaksın,
Gözlerimi kapayacağım
Anlayacaksın

destan yapmaktan destan yazmaya vakit bulamamış bir millettik

Hangi gün karar verdin, küt diye çekip gitmeye? Hangi lafım dokundu sana, böyle inceden inceye? Hangi otobüs söyle, hangi uçak, hangi tren? Seni benden götüren, beni bir kuş gibi öttüren Hangi kırılası eller dolanır, kırılası belinde?

Ey Gönül!! Şimdi sorarım sana, hangi Aşk daha büyüktür? Anlatılarak "DILE" düşen mi anlatılmayıp "YÜREK" deşen mi? ~Mevlana~

ne sen baktın ardına ne ben! hep ayrı yollarda yürüdük

nefreti sevdiğimden cok guvenirim demiş şeytan cunku nefretin sahtesi olmaz

ömrümün her köşesinde seni bekliyorum

O beni unutamaz'' diye birşey yok! Her insan,her iyi,her kötü,her zevk unutulur Unutulmayan tek şey seni unutmaya mecbur eden anılardır"

hesapsızca kitapsızca,yalansızca dolansızca seni sevdim ben delikanlıca

bugüne kadar dinlediğim en güzel "sesli şiir'din"sen,ve hiç bir zaman dinlemekten bıkmadığım

sevdim seni, sanma kalbim yetimdir, ölsem de yalvarmam aşkım asaletimdir

eger çok şanslıysanız; hayatınızda bir kere, hayatınızı önce ve sonra olarak ayırabilecek biriyle tanışacaksınızdır

Terazisi Olmayan yollara çıktım artık kimseyi Tartmıyorum, Yanıma yakışanı yanıma,Yakışmayanı yollara bırakıyorum!! x)

ekim yağmuru bir yılanın yüreğine düşerse zehir, bir midyenin yüreğine düşerse inci olurmuş sen neyin yağmurusun yüreğime düştünde vazgeçilmezim oldun

;"su gibi az-iz" diyorum seni soranlarasu gibi 'az've anımsadığımda tebessüm dahi edemediğim bir 'iz'

Sana gelirken hep ellerim ceplerimde gelirdim,olur da aşkımın elleri üşümüştürAvuçlarımda ısıtırım diyerekten Attila İlhan

Tutunulacak En Kötü yerinden Tutmuşum Hayatın Başkaları Hayatını yaşarken Bana Onların Yaşadığı Hayatı İZLEMEK Kalmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

En uzun yolculuk, beynimizden yüreğimize yaptığımız yolculuk Affetmek bu yolculuğun en kestirme yolu Affetmeyi gerektiren her yara, içinde önemli bir dersi barındırır; dersi görebilmek için yarayı yeniden deşerek yüzleşmek zorunda kalsak bile Marie Balter adındaki kadının affetmekte zorlanacağı zorlanacağı çok şey vardı Kendisine bile bakmaktan aciz, alkolik bir annenin evlilik dışı dünyaya gelen çocuğuydu Beş yaşına geldiğinde çocuk bakım yurduna yerleştirildi Daha sonra bir çift tarafından evlat edinildi Sadist çift küçük kızı, evin mahzenine kapayıp, ona sistematik biçimde işkence ediyordu Çiftin saygın konumu, küçük kızın yaşadıklarını çevreden kolaylıkla gizliyordu Marie on yedi yaşına geldiğinde depresyondan felç geçirdi Kas spazmları ve boğulurcasına astım hastalığı çekiyordu Halisünasyonlar da gördüğü için doktorlar ona yanlışlıkla şizofreni teşhisi koydu Bundan sonraki 17 yılı akıl hastanesinde geçti Akıl hastanesinde geçen yıllarda umutsuzluk ve çaresizlik içinde kıvranan kız, yemek yiyemiyor, fazla kımıldayamıyor ve intihar etmeyi sıkça düşünüyordu Otuz dört yaşına geldiğinde doktorlar, Marie'nin durumunu yeniden değerlendirdiler Onun şizofren olmadığına, ağır depresyon geçirdiğine ve panik atak yaşadığına karar verdiler Arkadaşlarının ve kendisini seven bir kaç sağlık görevlisinin yardımıyla, Marie hastaneden çıktı Artık yaşamını nasıl sürdüreceğine kendisinin karar vermesi gerekiyordu Terk edilmiş, işkence ve tacize uğramış, otuzdört yılı ziyan olmuş bir kişiydi Kızgın, öfkeli, umutsuz olmak onun en doğal hakkıydı Yaşamının sorumluluğunu üstlenmeden, devlet yardımıyla hayatının sonuna kadar yaşayabilirdi Ama o bu yolu seçmedi Marie, üniversiteye girdi ve mezun oldu Evlendi Harvard Üniversitesi' nde mastır yaptı Psikiyatrik hastalarla çalıştı, konferaslar verdi Biyografisini yazdı Hayatı film oldu ve televizyonlarda gösterildi Elli sekiz yaşındayken, on yedi yılını geçirdiği hastaneye yönetici olarak atandı Associated Press Ajansı, onun yeni görevini haber yaparken, o zaferinin açıklamasını şöyle yaptı:" Eğer affetmeyi öğrenmeseydim, bu gün bu hastaneye yönetici olarak dönemezdim"

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Tüm kelimeler anlamlarını sakladı benden İçine sığdıramadım kendimi Nerden başlamalı nerde bitirmeliydi bilemedim Gözlerimi kapatıp sonsuz bir uykunun koynuna dalmayı arzuluyorum bu aralar Ama sonrasını düşününce geri adım atıyor tüm fikirler Soluduğum her nefeste ayrı bir sancı saplanır oldu içime Baştan sona keşkelerin süzgecinde kaldı iyikilerim Aramaktayım kaybettiğim benliğimi Kaybolduğum boşluklarda yankılanıp duruyor çığlıklarım Kendime dönüyor her söz, benden öteye ulaşmıyor Sanki bir tek ben duyuyorum sağır olmuş herkes Şikayetlerim var içimde kalan Sahiplerinin huzurla yaşadığı hayatta Ah etmiyorum aslında, isyanlarım olsada ara sıra Yinede seviyorum ben şu keşmekeşlerle dolu hayatı Kim bilir çok zaman sonra anlar birileri belki Bulur beni sıkıştığım bir kaç kelimenin arasında Ya da teğet geçer hayat gibi yine birileri Şimdi ne önemi var ki tüm bunların

unut beni de her yalan gibi unut

yoklugunda varligini özlemem gerekirken, varliginda yokluguna hasret biraktin!!

benliğimin sol tarafına gel ey "aşk"

"Göz kaptırdığım renkten,kulak verdiğim sesten, Affet senden habersiz aldığım her nefesten NFK

Birden nasıl oluyor sen yüreğimi elliyorsun Ama nasıl oluyor sen yüreğimi eller ellemez Sevişmek bir kere daha yürürlüğe giriyor Bütün kara parçalarında

yağmur herkese yağar, güneş ısıtır herkesimevsimler herkes içindir, yalnız çığ altında kalan, sele kapılan her zaman birkaç kişi

yerimin doldurulamaz olduğunu bildiğimden bu rahatlık

Yigidi gül aglatır, gam öldürür Öldürür, öldürür eyvah Nice na'mert ava çıksa Tuzak kursa, kursun atsa Yigidi çökertmez kahır Bir dem yar hüzünle baksa Bir gönül gözüyle baksa Yigidi gül aglatır gam öldürür Öldürür, öldürür Düsman yılan olup soksa Dokuz kavim tasa tutsa Yigidi çökertmez kahır Bir dem yar hüzünle baksa Bir gönül gözüyle baksa Yigidi gül aglatır, gam öldürür Öldürür, öldürür

sokaklar boş ve loşş ve yine kendimi arıyorum,

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com