Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşkkşa

Aşk=Kşa

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşk=Kşa

AŞK!

Selâmlar! Birazda ben açmak istedim (AŞK’I) şöyle ki; kelime olarak açıklayacağım ve kelimeyi hem düz
ve hem de tersten yazacağım ve buyurun bir katkım olsun!

AŞK=KŞA

Şimdi AŞK’I herkes bir şekilde yorumluyor ve inanın çok güzel oluyor ve çok tatlı! Bir de ben düşündüm
ve dedim ki; bu AŞK kelimesinin tersinden yorumunu yapsak nasıl olur İşte şu şekil oluyor ve ancak bu
kadarını ben yapabildim size sunuyorum: AŞK=KŞA - yani K harfinin (KE) okunuşunu buldum ve anlamı
da şöyle çıktı:
(KE = Gibi mânasındadır (Arapça teşbih edâtı) Kelimenin başına getirilir
Meselâ: (Kezâlike: Bunun gibi) * Harfin ve kelimenin sonuna gelirse sen zamiri yerindedir
Meselâ (Kitâbü-ke: Senin kitabın)
KE = f Farsçada küçültme edatıdır Kelimelerin sonlarına gelir
(Meselâ: "Merdüm: Adam; merdümek: Adamcağız" gibi)
* * * *
Birde; ŞA'yı (AŞK tan aldığım tersine okunuşundaki, ŞA hecesi olarak bir kelime buldum ve oda şu çıktı:
ŞA - ŞA'= Yıldıramak, parıldamak * Uzun ve yeynicek olmak
ŞA - ŞAA= Parlama Zahirî parlak görünüş * *(Bir şeyi birbirine katıp karıştırmak)**

* * * *
Benim en çok dikkatimi çeken de, şu cümlesi oldu: **(Bir şeyi birbirine katıp karıştırmak)** demek oluyor

ki; (KE) den de alıp (ŞA) ile anlamlarından bir cümle kurar isek şunu ben ancak yapabildim en hoş olanı:
**''Birbirine katıp karıştıracağız''** buda demek oluyor ki, **(İki Gönül’ü Birbirine Katıp Karıştıracağız)
** ve onlarda ÂŞIK olacak ve AŞK'I yaşayacaklar!

* * * *
Selâm ve saygı dolu sevgilerimle, kabul buyurun Ancak bunu yapabildim ve daha iyisini beklerim tüm
gönülden dileklerimle! Eğer bir nebze olsun beğenildi isem ne mutlu bana, sizlerde kalın sağlıcakla!

Yazar:
Alem-i Sır
dan, sizlere sunulur!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com