|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilene, düşündüren, düşünmeyi, sözlertabiii |
![]() |
Düşündüren Sözler...Tabiii Düşünmeyi Bilene.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşündüren Sözler...Tabiii Düşünmeyi Bilene....Ne kadar zengin olursan ol, ancak belirli bir miktar para yersin ![]() ![]() hz ![]() En büyük zafer insanın kendine hakim olmasıdır ![]() pLaton Eğer herkes,dost sandığı kimselerin kendi arkasından söylemiş olduklarını duymuş olsaydı, dünyada dost kalmazdı ![]() paScaL Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün nietszche Bir ülkede okumaya karşı istek artmadıkça, gaflet ve bundan doğacak felaket azalmaz ![]() b ![]() Düşman isterseniz, dostlarınızı geçmeye çalışınız ![]() ![]() LA ROCHEFOUCAULD Az felsefe insanı Tanrıtanımazlığa, derinlemesine felsefe de Tanrı'ya götürür ![]() Bacon “ERKEKLER ŞARABA BENZER, GEÇEN YILLAR KÖTÜLERİNİ ESKİTİR İYİLERİNİ OLGUNLAŞTIRIR ![]() CiçeRo “YAŞAM BELİRTİSİNİN KÖKENİNDE DUYGULANMA VARDIR; DUYGULANMANIN DA TEMELİ AŞKTIR ![]() fReud "AKILLI KONUŞUR, ÇÜNKÜ SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ VARDIR; APTAL KONUŞUR, ÇÜNKÜ KENDİSİNİN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK ZORUNDA OLDUĞUNU SANIR ![]() pLaton "AKILLI İNSAN, DÜŞÜNDÜĞÜ HERŞEYİ SÖYLEMEZ; AMA HER SÖYLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜR ![]() Sadece erdemli olan bireyler daha iyi, daha güzel ve daha adil bir toplum oluşturabilirler ![]() Jorge Angel LİVRAGA İyi kararlar bir kaçınılmazlığa mahkûmdur ; daima çok geç alınırlar ![]() ![]() ![]() oScar wiLde "sevdiğimiz zaman, aşk o kadar büyüktür ki bir bütün olarak içimize sığmaz; sevdiğimiz insana doğru yayılır, onda kendisini durduran bir yüzey bulur; işte karşımızdakinin hisleri dediğimiz şey, kendi sevgimizin çarpıp geriye dönüşüdür; bizi gidişten daha fazla etkilemesinin büyülemesinin sebebiyse, kendimizden çıktığını fark etmeyişimizdir ![]() marcel proust "Çünkü her seferinde anlıyorum ki; giden, döndüğü vakit geride bıraktıklarını yerinde bulamayacak ![]() B ![]() Kör bir göze görme duyusu verilmediği gibi ruha da bilgi verilmez ![]() ![]() pLaton inanın bana varoluştan en yüce bereketi ve neşeyi almanın sırrı tehlikeli yaşamaktır ![]() ![]() nietSzche “Ben’in sürdürebileceği savaşların en zorlu olan, ben’i an be an başkası olmaya zorlayan bu dünyada, kendinden başka ben olmamak için savaşmaktır ve bu savaş hiç bitmez ![]() e ![]() ![]() Eğer herkes,dost sandığı kimselerin kendi arkasından söylemiş olduklarını duymuş olsaydı, dünyada dost kalmazdı ![]() Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün ![]() ![]() Az felsefe insanı Tanrıtanımazlığa, derinlemesine felsefe de Tanrı'ya götürür ![]() "AKILLI İNSAN, DÜŞÜNDÜĞÜ HERŞEYİ SÖYLEMEZ; AMA HER SÖYLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜR ![]() “Ben’in sürdürebileceği savaşların en zorlu olan, ben’i an be an başkası olmaya zorlayan bu dünyada, kendinden başka ben olmamak için savaşmaktır ve bu savaş hiç bitmez ![]() Kişi kalbinde düşündüğü gibidir ![]() Hz ![]() *** Büyük insanlar, dünyayı düşüncelerin yönettiğini görenlerdir ![]() Emerson *** Akıl kendine ait bir yerdir ve orada cehennemi cennet veya cenneti cehennem yapabilir ![]() Milton *** İyi veya kötü bir şey yoktur, sadece düşünce onu öyle yapar ![]() Shakespeare *** Yaşam küçük olmayacak kadar kısa ![]() ![]() ![]() Filozof Disraeli *** Başarının yolu, başarmaya inanmaktan geçer ![]() Sinan Çağıran *** Kişi kendi düşüncelerinin ürnüdür ![]() ![]() Dr ![]() ![]() *** Kendine inanmayana kimse inanmaz ![]() Sinan Çağıran *** Önyargıyı yok etmek, atomu parçalamaktan zordur ![]() Einstein *** İnsanlar başarmak için doğarlar, başarısızlık için değil ![]() H ![]() Millete efendilik yoktur ![]() ![]() Hiç bir şey bir fikirden daha tehlikeli değildir ![]() ![]() İnsanlar tecrübeleri nispetinde değil, tecrübelerinden aldıkları dersler nispetinde olgundur ![]() Beni öyle bir yalana inandır ki ömrümce sürsün doğruluğu ![]() Bir gram zeka bin kilo kültüre bedeldir ![]() Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun ![]() ![]() Dünyayı yönetenler kalem, mürekkep ve kağıttır ![]() Aptallar akıllılardan pek az şey öğrenirler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|