Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilene, düşündüren, düşünmeyi, sözlertabiii

Düşündüren Sözler...Tabiii Düşünmeyi Bilene....

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düşündüren Sözler...Tabiii Düşünmeyi Bilene....

Ne kadar zengin olursan ol, ancak belirli bir miktar para yersin Denize testiyi daldırırsan, bir testi kadar su alır, gerisi kalır
hz Mevlana

En büyük zafer insanın kendine hakim olmasıdır
pLaton

Eğer herkes,dost sandığı kimselerin kendi arkasından söylemiş olduklarını duymuş olsaydı, dünyada dost kalmazdı

paScaL

Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün
nietszche

Bir ülkede okumaya karşı istek artmadıkça, gaflet ve bundan doğacak felaket azalmaz
b frankLin
Düşman isterseniz, dostlarınızı geçmeye çalışınız Dost isterseniz, bırakın, dostlarınız sizi geçsin

LA ROCHEFOUCAULD

Az felsefe insanı Tanrıtanımazlığa, derinlemesine felsefe de Tanrı'ya götürür

Bacon

“ERKEKLER ŞARABA BENZER, GEÇEN YILLAR KÖTÜLERİNİ ESKİTİR İYİLERİNİ OLGUNLAŞTIRIR

CiçeRo

“YAŞAM BELİRTİSİNİN KÖKENİNDE DUYGULANMA VARDIR; DUYGULANMANIN DA TEMELİ AŞKTIR

fReud

"AKILLI KONUŞUR, ÇÜNKÜ SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ VARDIR; APTAL KONUŞUR, ÇÜNKÜ KENDİSİNİN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK ZORUNDA OLDUĞUNU SANIR"
pLaton

"AKILLI İNSAN, DÜŞÜNDÜĞÜ HERŞEYİ SÖYLEMEZ; AMA HER SÖYLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜR"
Sadece erdemli olan bireyler daha iyi, daha güzel ve daha adil bir toplum oluşturabilirler

Jorge Angel LİVRAGA

İyi kararlar bir kaçınılmazlığa mahkûmdur ; daima çok geç alınırlar

oScar wiLde

"sevdiğimiz zaman, aşk o kadar büyüktür ki bir bütün olarak içimize sığmaz; sevdiğimiz insana doğru yayılır, onda kendisini durduran bir yüzey bulur; işte karşımızdakinin hisleri dediğimiz şey, kendi sevgimizin çarpıp geriye dönüşüdür; bizi gidişten daha fazla etkilemesinin büyülemesinin sebebiyse, kendimizden çıktığını fark etmeyişimizdir"

marcel proust

"Çünkü her seferinde anlıyorum ki; giden, döndüğü vakit geride bıraktıklarını yerinde bulamayacak"

BparLak

Kör bir göze görme duyusu verilmediği gibi ruha da bilgi verilmez
pLaton

inanın bana varoluştan en yüce bereketi ve neşeyi almanın sırrı tehlikeli yaşamaktır gemilerinizi bilinmedik denizlere salın, şehirlerinizi vezüvün eteklerine kurun, kendinizle ve akranlarınızla daima savaş içinde olun, fatih olamıyorsanız hırsız olun ey BİLGİ PEŞİNDE KOŞANLAR

nietSzche

“Ben’in sürdürebileceği savaşların en zorlu olan, ben’i an be an başkası olmaya zorlayan bu dünyada, kendinden başka ben olmamak için savaşmaktır ve bu savaş hiç bitmez

eecummings

Eğer herkes,dost sandığı kimselerin kendi arkasından söylemiş olduklarını duymuş olsaydı, dünyada dost kalmazdı
Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün

Az felsefe insanı Tanrıtanımazlığa, derinlemesine felsefe de Tanrı'ya götürür

"AKILLI İNSAN, DÜŞÜNDÜĞÜ HERŞEYİ SÖYLEMEZ; AMA HER SÖYLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜR"

“Ben’in sürdürebileceği savaşların en zorlu olan, ben’i an be an başkası olmaya zorlayan bu dünyada, kendinden başka ben olmamak için savaşmaktır ve bu savaş hiç bitmez

Kişi kalbinde düşündüğü gibidir

Hz Davud

Büyük insanlar, dünyayı düşüncelerin yönettiğini görenlerdir

Emerson

Akıl kendine ait bir yerdir ve orada cehennemi cennet veya cenneti cehennem yapabilir

Milton

İyi veya kötü bir şey yoktur, sadece düşünce onu öyle yapar

Shakespeare

Yaşam küçük olmayacak kadar kısa

Filozof Disraeli

Başarının yolu, başarmaya inanmaktan geçer

Sinan Çağıran

Kişi kendi düşüncelerinin ürnüdür(büyük düşünün ve iyi gelişin)

Dr David j Schwartz

Kendine inanmayana kimse inanmaz

Sinan Çağıran

Önyargıyı yok etmek, atomu parçalamaktan zordur

Einstein

İnsanlar başarmak için doğarlar, başarısızlık için değil

H Daiıd Thoreau

Millete efendilik yoktur Hakimlik vardır MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Hiç bir şey bir fikirden daha tehlikeli değildir Eğer o fikir sahip olduğunuz tek fikirse EMİLE CHARTİEN

İnsanlar tecrübeleri nispetinde değil, tecrübelerinden aldıkları dersler nispetinde olgundur BERNARD SONER

Beni öyle bir yalana inandır ki ömrümce sürsün doğruluğu ÖZDEMİR ASAF

Bir gram zeka bin kilo kültüre bedeldir BRANFİELD

Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun Niye bu günden başlamıyorsun EPİKTETOS

Dünyayı yönetenler kalem, mürekkep ve kağıttır BARECERO

Aptallar akıllılardan pek az şey öğrenirler Ama akıllılar aptallardan çok şey öğrenirler CATO

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com