Gel Gitme Artık.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gel Gitme Artık..Bir deniz kıyısında, küçük bir kumsaldım ![]() ![]() ![]() Dalgalar okşardı kumlarımı, bir anne çocuğunun saçlarını okşar gibi ![]() ![]() ![]() Her dalga gelişinde, bu sefer gitmeyecek sanırdım, ama hiçbir dalgakalmazdı kumlarımın üzerinde, bir nefesten daha uzun süre ![]() ![]() ![]() Kimi dalgalar bana deniz kabukları getirirdi, kimileri küçük, küçücük amaçok güzel taşlar ![]() ![]() ![]() Hatta denizyıldızları bile getirenler olurdu amahepsi bu ![]() ![]() ![]() Hiçbiri kalmazdı bir nefesten daha uzun süre ![]() ![]() ![]() Kumdan kalelerim olurdu bazen ![]() ![]() ![]() Altın sarısı kumlardan, kendi canımdan yapılmış ![]() ![]() ![]() Kollarımı açmış beklerken görkemli dalgaları, gelir umarsızca yıkıp giderlerdi kalelerimi, arkalarına bile bakmadan ![]() ![]() ![]() Kimi büyük bir gürültüyle gelirdi, köpüklerini saçarak etrafa büyük bir haşmetle;kimiyse sessiz ve sakin, karanlıkta bir fısıltı gibi ![]() ![]() ![]() Ben hep en gürültülüsünü, en köpüklüsünü beklerken, anladım ki benden en çok şeyi onlar alıp götürüyordu ![]() ![]() Sessiz sakin gelenlerse sanki bana dokunmaya kıyamıyorlar, geldikleri gibi dönüyorlardı masmavi evlerine![]() ![]() ![]() Bazen biri gitmeden bir diğeri çıkıp geliveriyordu İşte o zaman bilemiyordum ne yapacağımı![]() ![]() Birini kucaklamak isterken diğeri kayıp gidiveriyordu avuçlarımdan![]() ![]() ![]() Gel-gitler oluyordu bazen ![]() ![]() ![]() Kıyılarımdan giden dalgalar dönmüyorlardı geri ![]() ![]() ![]() Ve ben yalnız kalıyordum uzuuun bir zaman ![]() ![]() ![]() Ve ilk dalga vurduğunda sahile yeniden büyük bir gürültüyle, içimde bir çocuğun mutluluğu büyüyordu ![]() ![]() ![]() Haydi, güzel dalgam, ne olur gel artık,İster fırtınalarla gel, ister meltemlerle ![]() ![]() ![]() Ama ne olur gel ![]() ![]() ![]() Sahilde bıraktığın köpük köpük gözyaşları yetmedi mi? Bak görmüyor musun? Açtım sana kollarımı Gel söndür yanan kumlarımı, içimdeki ateşi![]() ![]() ![]() Yoruldum seni beklemekten, Yoruldum gel-gitlerden ![]() ![]() ![]() GEL-GİTME ARTIK!!! |
|
|
|