Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bekiroğlu, nazan, sözleri

Nazan Bekiroğlu Sözleri

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nazan Bekiroğlu Sözleri

Nazan Bekiroğlu yazıları - Nazan Bekiroğlu cümleleri - Nazan Bekiroğlu kitaplarından alıntılar

……

Cennet: kaybettiği

Havva: bulamadığı

Yıllarca Adem Havva’yı aradı

Hiç pişman olmadı, hiç şikayet etmedi

Kalbi hiç kaymadı, güveni hiç sarsılmadı

Yoruldu ama yolundan dönmedi

~ ~ ~

Bütün yorgunlukları arkasında bırakmış,

aşılmaz zannedileni aşmakla onanmış

Bir kere değil çok kere, bir şeyle değil çok şeyle sınanmış

Bir dünya yolculuğu geçmişti üzerinden Adem’in

Ama belli ki cennet bir kere yitirilse bile kazanılabilir bir şeydi

Baştan ayağı dikkat kesildi Adem ve Havva’yı bekledi

Belliydi Havva’nın geleceği, gelmeyecek olan böyle beklenmezdi

Bir rayiha gibi içine düşen umutla Adem:

“bekliyorum öyleyse gelecek” dedi

Bu kadar çok çağırdığı için

Bir devri kapadığını, bir devri açtığını fark etti

Ân geldi;

Adem, Havva ile iki dünyanın birleştiği yerde bir araya geldi

Gelen Havva değil, yitirilmiş cennetti

ElifMimve Nun
Gayrısı sükûn

"İstanbul sokaklarında korku
kol gezmeye başladı

Nerdesin?

İçimde yankılanan isimle sin!
Kalıcı mısın gidici misin sin?
Öfkem de rızam da

Kaderim sin!"

''bir kalb için ne kadar cok acıben katibü'l esrarımkalpler kuşanırım,sevdalar alırım,uçurum kenarları bu yüzden rüzgar ve ölüm kokarbu yüzden kendi yazdıgım sonunda dönüp dolaşıp bana geliyor
bütün anlamlara bitişik anlamı cözünce,bilince bilmenin bilincini,ademe öğretilen isimlere dönüşüyor bütün sözler neticede
hasretle baslayıp vuslatla bittiğinde hikaye;tüm yaşananlar tabiri sonraya bırakılmış bir rüya gibidirbu dünyada aksa da nil,cennetten cıkan dört ırmaktan biridir
degil mi ki ben katib -el esrarımkimi yazarak öldüm kimi ölerek yazdım
konan göcer,
dogan ölür elbet
ırmak denize ,deniz ırmaga kavuşur sonundaRUH KAYNAGINA KAYNAK DA RUHUNA MUHTAC DEGİL Mİ ŞUNUN ŞURASINDA

''oysa sevmek,en fazla neyi sevdiğini fark etmek demektir ve seven biraz da neyi sevdiğini bilendirher aşk O'na cıkar sonundaO'ndan başkasını sevmek imkansız gibidir
seven sevdiğini neden sevdiğini bilse de bu böyledir,bilmese de bu böyledir''

"kapat gözlerini önce ve hadi aç şimdi kendi içine değil mi ki, ''aslolan gözlerin kapalıyken yaşadıkların'' hala en güzel hikayeleri dünyalar bir araya gelse anlamayacaklara mı anlatmaktasın? ve sen hala sağırlar ordusuna senfoniler mi çalmaktasın? ne seni hazmedebilen ne de senin hazmedebildiğin bir alemde için sızlıyor, biliyorum içine bak, imkansız bir şey olmadıgını göreceksin kapat gözlerini gitsin ama aç kendi içine"

hayat bir denizdi çokca kalbini kalemle ve yazıyla yormuş kişiler için

duracağı günü bilmeden denizde yol alırdı her kaptan ve bir yandan ağa takılanlara bakar

bir yandan altını çizdiği satırlara dalardı

burada bir seyir defteri açıldıaltını çizdiği satırları ya da ağına takılanları yazmak isteyenler için

ilk sayfanın ortasına kurşun kalemle şöyle bir söz yazıldı:

"Ateşi besleyen şey onu söndürebilecek şeydi aslında: Rüzgâr"

Nazan Bekiroğlu / İsimle Ateş Arasında

İnci, susuzluğuyla ağzını nisan yağmuruna açmışlığının kefaretini ve karnında inci büyütmüş olmanın bedelini "kırılmakla" ödeyen istiridyenin hakkı olmuş olmasın sakın ?

istiridyeyi kırmazsan inci çıkaramazsın!

istiridye kimin?

Denizin

Ya deniz ?

Susalım!

-İnci Kimin Hakkı?-

"Aşk çok şeymiş ama onun da mânası hâline göreymiş Aşk olsaydı kıvamı bozulmazmış Bir kalbi buraya, kalpsizlik toprağına savurmazmış Onunki aşk değilmiş başka bir şeymiş Aşk değil tenmiş Sen değil benmiş Sevda değil hışımmış Belâymış KerbelâymışVe haklıymış Âdem Haklıymış habercilerin ilkiBelâ aşktan büyükmüşAllah hepsinden"( Lâ'dan )

"Çölde gezen Mecnun bir gün çocuklar tarafından kayalara çizilmiş, kendisi ile Leylâ'nın sûretini görür Ve Leylâ'nınkinin üzerinden bir kalem geçirir karalar onu Görenler kınayarak, ayıp değil mi, derler, bari onunkini bırak da kendininkini sil Âşık maşuka perdedir, diye cevap verir Mecnun İlk bakışta, Leylâ ile kendisi arasına giren "Leylâ'nın sûreti"ni terk olarak çözümlenebilecek bu davranış, sonunda Mecnun'un Leylâ'yı da terk etmesiyle neticelenecek bir tavrın ifadesidir

Leylâ kendi sûretine göre asıl, Mevlâ'ya göre sûrettir çünkü

Her sûret bir önceki sûrete göre asıl, ama bir sonraki asıla göre de sûret hükmündedir Her sûret bir önceki sûrete göre vuslat, bir sonrakine göre hasret

Ve bu hasret mutlak olanda son bulur sadece Çünkü orada bütün sûretler hükümsüzdür artık"

Mavi Lâle/Nazan Bekiroğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com