Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
seçme, sözler

Seçme Sözler

Eski 05-11-2007   #1
angelesdream

Seçme Sözler

451- "Ben, Musa’nın zahirinin hocasıyım"
Hızır (as)
452- "Düşünmeyen ve arınmayan insan, Hadisleri ve Kur ‘an ‘ı değerlendiremez"
AFY
453- "Ben müminlere kendi nefislerinden daha alâyım Kim borçlu ölürse, onun borcunu ödemek bana aittir Mal bırakırsa, varislerinin olur"
Hz Muhammed
454- "Elmas, nasıl yontulmadan kusursuz olmazsa, insan da acı çekmeden olgunlaşamaz"
Conficius
455- "Bir şey, taklid olarak değil, yaşamak için yapılmalıdır"
AFY
456- "Dilin düşüncenden önce hareket etmesin"
Chilon
457- "Eğer ağaca tırmanmak istiyorsanız, yıldızlara çıkmaya niyet ediniz ki başarabilesiniz"
Conficius
458- "Peygamberlerin sayısı: Yüzyirmidörtbindir Bunlardan resul olanlar üçyüzonbeştir
Hz Muhammed
459- "Bu ilim, tevil yapan cahillerin, tahrif eden azgınların, iptalci müfterilerin, düşman olan her neslin elinden muhafaza olunacaktır"
Hz Muhammed
460- "İftira, gıybet tevil edilmez"
AFY
461- "Her insan içinde yaşadığı çağın yaratığıdır İçlerinden pek azı kendilerini zamanlarındaki düşüncelerin üstüne yükseltebilirler"
Voltaire
462- "Kıyamet gününde Ademoğullarından, dağlar gibi sevapları bulunan kavimler huzura çıkarılacaklar Cennete yaklaşıp tam girecekleri sırada kendilerine: 'Onda sizin hiç bir nasibiniz yoktur!' diye seslenilecek"
Hz Muhammed
463- "Gözü yemde olan balık yakasını oltadan kurtaramaz"
Atasözü
464- "Boş bir kafa şeytanın çalışma odasıdır"
SSmiles
465- "El-Hamdu lillah, şükrün başıdır"
Hz Muhammed
466- "Her hissediş, her duyuş sevgi değildir Onu, gerçek kimliği ile karşınıza çıktığında anlamış olursunuz"
AFY
467- "Bütün ülkeler Allah'ın ülkeleri, kullarda Allah'ın kullarıdır Öyle ise neresi daha iyi işine geliyorsa orada otur"
Hz Muhammed
468- "Kişi (sevdiğinin) dostunun dini üzerinedir O halde her biriniz baksın ki, kimle dostluk yapıyor"
Hz Muhammed
469- "Bir şeyi anlamak o şeyi bağışlamak demektir"
Buda
470- "Herşeyin bir yolu vardır; cennetin yolu da ilimdir"
Hz Muhammed
471- "İnsana birşeyler verebilen, bazı şeyleri alıp götüren konuşma sohbettir"
AFY
472- "Senden sana sığınırım"
Hz Muhammed
473- "Bilgiden kanatlar tak, cennete uçmak için"
Shakespeare
474- "Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurlarını hatırla O zaman başkalarının kusurlarlarıyla alakadar olmaya hakkın olmadığını anlarsın"
Hz Muhammed
475- "Sonradan özür dilemeyi gerektiren şeyleri yapmaktan kaçınınız"
Hz Muhammed
476- "Herşeyi kendinin başardığını sananlar küçülür"
Abraham Lincoln
477- "Muhakkak ki Allah; yardımı, ihtiyaca göre, sabrı da musibete göre verir"
Hz Muhammed
478- "Ben arıyım diyorsun ama, balın varmı?"
Pir Sultan Abdal
479- "Emanete sadakat rızkı, hıyanet de fakirliği celp eder"
Hz Muhammed
480- "Ne kadar zengin olsan, ancak yiyebildiğin kadar yersin"
Mevlâna
481- "Bir anlık kızgınlığı önlersen, yüz günlük kederden kurtulursun"
Çin atasözü
482- "Kendi veya başkasının yetimini koruyan bir kimse ile ben, cennette şöyle yanyana bulunacağız"
Hz Muhammed
483- "Denizi testiye doldursan, alabildiği kadar su alır Gerisi kalır"
Mevlâna
484- "Düşüncelerinizden nefret ediyorum fakat o düşünceleri savunma hakkını size kazandırmak için ölmeye hazırım"
Voltaire
485- "Birgün birisiyle dost olduğunuzda, yarın onun bir düşman olabileceğini unutmayın"
Hz Muhammed
486- "Büyük balık dipte yüzer"
İngiliz atasözü
487- "Sebat başarının en büyük garantisidir"
SSmiles
488- "El mevt-ü Hakkın" (ölüm haktır)
Hz Muhammed
489- "İşleyen demir ışıldar"
Atasözü
490- "Kişi doğduğu yerden başka bir yerde ölürse, doğduğu yerden izinin kesildiği yere kadar, kendisi için cennette ölçü konulur"
Hz Muhammed
491- "Bir Nebi gördüm, yanında çok az ümmet vardı Bir Nebi gördüm yanında 2-3 kişi vardı Bir Nebi gördüm yanında hiçkimse yoktu Büyük bir topluluk gördüm işte bunlar benim ümmetim dedim Hayır o senin değil Musa'nın ümmeti dediler Ufka bak dediler baktım, alabildiğine dolu idi, diğer ufka bak dediler ora da dolu idi İşte bunlar senin ümmetindir İçlerinden 70 bin kişi sorgusuz hesapsız cennete gidecektir dediler, sahabeden biri; "Ya Resûlullah 70 binin içinde ben varmıyım?" diye sordu Resûlullah evet dedi, ikinci bir sahabi; "Ya Resûlullah ben de varmıyım diye sordu, hayır o seni geçti (ikinci soran için)
Hz Muhammed
492- "Kırılma, eğilmeyi bil"
AFY
493- "Allah Resûlunu ilk kez gören, onu görür görmez heybetten titrer, onunla bir süre beraber olan ona aşık olur"
Hz Ali
494- "Sakin ol ben kral değilim; ben kureyş kabilesinden, kurutulmuş et yiyen bir kadının çocuğuyum"
Hz Muhammed
495- "Çalışmak en hayırlı sermayedir"
Hz Ömer
496- "Yükselen her şey düşer"
Sallut
497- "Dünü bugüne taşıyan, dünün yükünü taşır"
AFY
498- "Haşir gününde en şiddetli azaba, Nebi veya Resûl giyisisini kuşanıpda, zalim-kudurganların fiillerini işleyenler çarptırılacaktır"
Hz Muhammed
499- "Büyük felaketler, büyük insanların yetiştiği okuldur"
Napolyon
500- "Kardeşim, ancak fikirdir varlığın,
Gerisi et ve kemiktir bir yığın"
Mevlâna

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-11-2007   #2
İSİMSİZ KARANLIK

Alıntı:
Düşüncelerinizden nefret ediyorum fakat o düşünceleri savunma hakkını size kazandırmak için ölmeye hazırım"
Voltaire
En çok bunu sevdim

Teşekkürler angelesdream, gerçekten kaliteli bir paylaşım olmuş

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-11-2007   #3
TEMUR38

teşekkürler
:43:43BLACKROSE <3
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-12-2007   #4
speed

"Kardeşim, ancak fikirdir varlığın,gerisi et ve kemiktir bir yığın"
Mevlâna

tşkkürler angels güzel olmuş bitanede benden

Şurada burada güçlü adımlarla dolaşmaktansa, doğru yolda sekerek yürümek daha iyidir(Augustinus)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com