Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mantarlar, özellikleri

Mantarlar Ve Özellikleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mantarlar Ve Özellikleri

Mantarlar ve Özellikleri
Bu alem yediğimiz şapkalı mantarları ve diğer organizmalarla birlikte yaşayan cıvık mantarları içerir Bazı mantarlar alglerle bir araya gelerek "liken" adı verilen toplulukları oluştururlar Bazı türler de bitkilerin köklerinde simbiyont olarak yaşarlar Bitkilerin %90'ı köklerinde simbiyont mantar türlerini taşır

İletim dokusu bulunmayan ve bu nedenle heterotrofik parazitik ya da saprofit (çürükçül) beslenen fotosentez yapmamaları nedeniyle ışığa bağımlı olmayan ökaryotik canlılardır Çoğu hareketsizdir "Ekzoenzimler" adı verilen sindirim enzimleriyle hücre dışı sindirim yapılır Besin Maddeleri vücutta glikojen formunda depolanır Hücre duvarları ağırlıklı olarak kitin yapıdadır Ayrıca hücre zarı yapısında hayvanlardaki kolesterol yerine "ergosterol" adı verilen özel bir bileşik bulunur

Mayalar gibi bazı cinsleri tek hücreli olabilir Çok hücreli üyeleri "hif" adı verilen özel vücut bölümlerinden oluşurlar Hifler bir araya gelerek "misel" yapılarını meydana getirir Spor adı verilen özel hücrelerle ürerler Sıklıkla rüzgar yoluyla saçılan sporlar organizmanın türüne ve ortam koşullarına göre eşeyli (mayotik) ya da eşeysiz (mitotik) olarak üretilirler Eşeyli üreme öncesinde "feromon" olarak bilinen kimyasallarla iletişim kurarlar Bitkilerde görülen döl almaşı mantarlarda da görülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com