![]() |
Meyvelerle İlgili Gerçekler! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerle İlgili Gerçekler!![]() Meyveler vitamin deposu, doğal masum besinle olabilirler ![]() ![]() Tamamen yasaklanmış olmasalar da diyet yaparken meyve tüketimini gözden geçirmenizde fayda var ![]() Meyveler, doğal bir şeker olan fruktoz içerir ![]() ![]() Vücudumuz fruktozu doğrudan bir yakıt olarak kullanamaz ![]() ![]() ![]() ![]() Siz siz olun, her zaman taze ürünleri tercih edin ![]() ![]() ![]() GLİSEMİK ENDEKS NEDİR ? Gıdaların kan şekerini yükseltme hızına glisemik indeks denir ![]() ![]() ![]() Farklı gıdalar yemek sonrasında kanın glukoz içeriğinin artışı üzerine değişik etkilere sahiptirler GLİSEMİK ENDEKSE GÖRE DİYETTE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Meyve seçiminde kullanabileceğiniz en iyi referans “glisemik endeks” değerleridir ![]() ![]() Glisemik endeksi düşük gıdaların seviyesi 55 ve altıdır; spor sonrası dışında glisemik endeksi 70’i aşan meyveleri tercih etmeyin ![]() Glisemik endeksi düşük karbonhidratlar, kandaki glikoz ve insülin seviyelerinde küçük dalgalanmalara yol açarlar ![]() Glisemik İndeksi Tablosunda Meyveler BESİN GI DEĞERİ * Elma 38 * Muz 52 * Greyfurt 25 * Üzüm 46 * Kuru üzüm 56 * Kivi 58 * Mango 51 * Portakal 42 * Şeftali 42 * Hurma 103 * Karpuz 72 * Armut 38 * Ananas 66 * Çilek 40 |
![]() |
![]() |
|