![]() |
"Her Gün Böğürtlen Yiyin" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() "Her Gün Böğürtlen Yiyin"Türkiye'de yaygın olarak doğal ortamda yetişen, ancak uyum çalışmaları sonucu ekim alanları hızla artan böğürtlenin, kansere karşı koruyucu etkisinin yanı sıra kan şekerini de dengelediği, bu nedenle “günde bir avuç” tüketilmesi gerektiği bildirildi ![]() Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Artan talep karşısında Türkiye'deki 17 ayrı yörede, ziraat fakülteleri tarafından uyum çalışmaları yapıldığını belirten Prof ![]() ![]() ![]() Böğürtlenin antioksidan ve C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve olduğunu ifade eden Prof ![]() ![]() “Yaptığımız araştırmalarda böğürtlenin, bünyesinde barındırdığı antioksidanlar ve renk veren maddeler nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu saptadık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılan bazı araştırmalarda böğürtlenin cildi yenileyerek canlılık sağladığının da saptandığını ifade eden Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() SİLİFKE'DE 350 BİN TON REKOLTE Sıcak iklim ve bol su isteyen bir meyve olan böğürtlenin, Mersin'in Silifke ilçesinde 6 yıl önce deneme amaçlı başlayan üretiminin 150 dönüme ulaştığı belirtildi ![]() Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı Ekrem Doğan, ilçede böğürtlen bahçelerinden bu yıl yaklaşık 350 bin ton rekolte beklediklerini, hasadın yeni başlamasına rağmen ürünlerin büyük bir kısmının pazarının hazır olduğunu söyledi ![]() Böğürtlenin üretim maliyetinin düşük olması nedeniyle çiftçiler tarafından tercih edilen bir ürün olduğuna dikkati çeken Doğan, şöyle dedi: “Böğürtlen ilçenin iklimine iyi şekilde adaptasyon sağladı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|